10:50 Σάββατο 28 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Το μυστήριο με τα ανθρώπινα οστά στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας

Το μυστήριο με τα ανθρώπινα οστά  στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας

Άρχισε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Τουρκίας  η έρευνα σχετικά με τα οστά που βρέθηκαν στο κάστρο Ντιγιαρμπακίρ και  πιστευόταν πως ανήκουν σε εξαφανισμένα από την δεκαετία του 90 άτομα. Εκ πρώτης όψεως τα οστά είναι τουλάχιστον 50 ετών. Το θέμα θα το λύσουν ¨δύο δόντια¨….

Με βάση το άρθρο του Ερτζάν Οζτούρκ στην εφημερίδα Ακσάμ, συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με τα κρανία και τα κόκαλα που βρέθηκαν στο κάστρο Ντιγιαρμπακίρ. Με βάση τις πρώτες παρατηρήσεις των ειδικών των ιατροδικαστικής πρόκειται για οστά νεκροταφείου. Εκτιμούν πως ηλικιακά είναι τουλάχιστον 50 ετών.

Κατά την διάρκεια επισκευών που έκανε το υπουργείο Πολιτισμού και  Τουρισμού στο κάστρο που κατά την δεκαετία του 90 χρησιμοποιούνταν από την JITEM ως φυλακές, βρέθηκαν οστά. Στις 12 Ιανουαρίου μετά από αυτήν την εντυπωσιακή εξέλιξη επενέβη ο εισαγγελέας που ερευνά τις δολοφονίες αγνώστων δραστών.

Οι ανασκαφές διευρύνθηκαν και όσο έσκαβαν αυξάνονταν και ο αριθμός των οστών και των κοκάλων. Τα οστά που πιστευόταν πως ανήκουν σε θύματα αγνώστων δραστών της δεκαετίας του 90, τους έδωσαν νούμερα και στάλθηκαν στην ιατροδικαστική.

Το περασμένο Σάββατο έφτασαν στην υπηρεσία 36 σακούλες με οστά προς εξέταση, τα οποία παραδόθηκαν από το νεκροτομείο στο Τμήμα Ερευνών Δοντιών και Οστών. Μέχρι τώρα 16 σακούλες καθαρίστηκαν, βουρτσίστηκαν, πλύθηκαν και ταξινομήθηκαν. Έγινε γνωστό πως τα οστά είναι στις σακούλες ανάκατα. Οι εργασίες θα αρχίσουν μετά το άνοιγμα και των άλλων σακουλιών.

Ειδικοί από το τμήμα Δοντιών και Οστών μετά τις πρώτες εξετάσεις ου έκαναν ανέφεραν πως πρόκειται για οστά νεκροταφείου που είναι ηλικίας τουλάχιστον 50 ετών. Από τα μέχρι τώρα οστά που βγήκαν από τις σακούλες δεν υπάρχουν οστά ζώων. Επίσης έγινε γνωστό πως κάποια τείνουν να σαπίσουν, ενώ κανένα δεν έχει πάνω του κομμάτια από ρούχα.

Ειδικός της ιατροδικαστικής που μίλησε σχετικά με τα κόκαλα είπε τα εξής : Όλα τα οστά που εξετάσαμε μέχρι τώρα είναι παλιά. Τουλάχιστον 50 ετών. Μπορούμε αμέσως να διακρίνουμε τα παλιά από τα καινούρια οστά. Αυτά είναι πολύ παλιά.

Είναι σίγουρο  πάντως ότι ανήκουν σε ανθρώπους και πολλοί ήδη μιλούν αναφέροντας πως είναι πιθανόν Κούρδοι που δολοφονήθηκαν κατά την δεκαετία του 90, ή Αρμένιοι από την εποχή της γενοκτονίας ή μήπως Έλληνες – Κύπριοι αγνοούμενοι.

Με πληροφορίες από τα  tourkikanea.gr

Διαβάστε ακόμη

Ο Ερντογάν απειλεί και την ΕΕ και προαναγγέλλει …προβλήματα στην περιοχή

Ένταλμα σύλληψης για την “φροϊλάιν θάνατο” του στρατοπέδου Στούτχοφ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας