13:52 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Το νέο Honda e:Ny1 διατίθεται στην Ελλάδα

Το νέο Honda e:Ny1 διατίθεται στην Ελλάδα

Το νέο Honda e:Ny1 είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα (EV) της μάρκας για την Ευρώπη. Συνδυάζει μία νέα σχεδιαστική προσέγγιση με εξαιρετική ποιότητα εσωτερικού και προηγμένη τεχνολογία, στοιχεία που το καθιστούν ένα συναρπαστικό σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Στο βολάν ο Γιάννη Αθανασίου

Ακολουθώντας μία ανθρωποκεντρική φιλοσοφία σχεδίασης, ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας εξέλιξης του e:Ny1 ήταν να πετύχει την απολαυστική, δυναμική οδηγική συμπεριφορά ενός Honda σε συνδυασμό με μια ομαλή και πολιτισμένη λειτουργία και την ευχρηστία/ευελιξία που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας. Για το λόγο αυτό, η πρόκληση για τους μηχανικούς ήταν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το e:Ny1 χρησιμοποιεί την πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F της Honda με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε ηλεκτρικά οχήματα της μικρής και μεσαίας κατηγορίας. Η νέα τεχνολογία διαχείρισης της μπαταρίας της μάρκας παρέχει αυτονομία 412km (WLTP) και ταχεία φόρτιση από το 10% στο 80% σε περίπου 45 λεπτά. Η συμπαγής αρχιτεκτονική επέτρεψε επίσης μεγαλύτερη ελευθερία στην διάταξη χώρων με όλα τα εξαρτήματα του συστήματος ηλεκτροκίνησης να βρίσκονται πάνω από τον μπροστινό άξονα.

Για να ξεχωρίζει ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το e:Ny1 υιοθετεί και καθορίζεται από ομαλές, ρέουσες γραμμές. Τα κομψά, φωτιστικά σώματα είναι ενσωματωμένα με τάξη στην τολμηρή μετωπική επιφάνεια, που ενσωματώνει ένα έξυπνο πάνελ μάσκας το οποίο παρέχει πρόσβαση στην κρυμμένη θύρα φόρτισης. Τα πίσω φώτα συνδέονται με μια φωτεινή μπάρα LED σε όλο το πλάτος της πίσω πόρτας, ενώ η παλέτα χρωματικών επιλογών περιλαμβάνει το εντυπωσιακό νέο Aqua Topaz.

Το νέο μοντέλο εισάγει μία νέα ταυτότητα EV. Το λευκό λογότυπο “H” μπροστά γίνεται το νέο σύμβολο της ηλεκτροκίνησης της Honda, μαζί με μια κομψή, νέα γραμματοσειρά για το όνομα της μάρκας στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των εξαρτημάτων του συστήματος ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο, το εσωτερικό είναι ευρύχωρο και άνετο για όλους τους επιβάτες. Τα υψηλής ποιότητας υλικά της καμπίνας και τα πολυτελή καθίσματα συνθέτουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής προβάλλουν μια ολοκληρωμένη γκάμα λειτουργιών που κρατούν τους επιβάτες συνδεδεμένους και ενημερωμένους εν κινήσει.

Το e:Ny1 είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό τη σουίτα τεχνολογιών ασφαλείας Honda SENSING για αποτελεσματική προστασία σε όλων των ειδών τις συγκρούσεις και μείωση του φόρτου του οδηγού μέσω μιας σειράς προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης.

Το e:Ny1 υιοθετεί μία τολμηρή, έξυπνη και εκλεπτυσμένη σχεδίαση που το διαφοροποιεί στη γκάμα της Honda ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Ο κοντός εμπρός πρόβολος, οι μεγάλοι τροχοί και τα διευρυμένα μετατρόχια διαμορφώνουν μία SUV σιλουέτα αποτελώντας καθοριστικά στοιχεία στην ιδιαίτερη αισθητική του.

Μια λεπτή οριζόντια λωρίδα LED κάτω από τη γραμμή του καπό συνδέει τους προβολείς και δημιουργεί μια μοναδική φωτεινή υπογραφή κατά τη φόρτιση.

Το σπορ χείλος του εμπρός σπόιλερ μοιάζει να αιωρείται κάτω από το κατώτερο τμήμα της μάσκας, το οποίο κλείνει για να κρύψει το ψυγείο όταν το e:Ny1 είναι σταθμευμένο.

Η θύρα φόρτισης βρίσκεται πίσω από ένα ανασυρόμενο πάνελ στην εμπρός μάσκα, ενώ η κεντρική της θέση επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου.

Σε προφίλ όψη, το e:Ny1 μοιάζει με αυτή του HR-V, με παρόμοια κουπέ γραμμή οροφής, αυστηρά καθορισμένες μεσαίες και χαρακτηριστικές γραμμές αλλά και λείες, απέριττες επιφάνειες.

Τα πίσω φλας, τα φώτα φρένων και τα φώτα όπισθεν ενσωματώνονται όλα σε μια ενιαία μονάδα, μαζί με μια εκτεταμένη φωτιζόμενη μπάρα που τονίζει το πλάτος και τη στιβαρότητα του e:Ny1.

Το e:Ny1 βασίζεται σε μια ειδική πλατφόρμα ενώ οι διαστάσεις του είναι παρόμοιες με του HR-V: ύψος 1.584 mm, πλάτος 1.790 mm και μήκος 4.387 mm, με μεταξόνιο 2.607 mm. Οι κομψές, νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών είναι στάνταρ σε όλη την γκάμα, συμβάλλοντας στην επιβλητική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Το πλαίσιο και το σύστημα μετάδοσης κίνησης του e:Ny1 έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μια απολαυστική οδηγική εμπειρία που εμπνέει εμπιστοσύνη και συνδυάζει το πνεύμα επιδόσεων της Honda με τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Το ‘κλειδί’ σε όλο αυτό είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εφαρμογή της πλατφόρμας υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F της Honda.

 

Honda e:Ny1

2023 Honda e:Ny1

Honda e:Ny1

2023 Honda e:Ny1

Honda e:Ny1

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Abarth 595: Σκορπιός ετών 60!

Πότε επιστρέφει ο Δακτύλιος;

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας