5:39 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Το παλάτι του Κένσινγκτον αποσύρει την φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον μετά από φήμες πως είναι "fake"

Το παλάτι του Κένσινγκτον αποσύρει την φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον μετά από φήμες πως είναι "fake"

Χωρίς τη βέρα της αλλά και χωρίς το ζαφειρένιο δαχτυλίδι των αρραβώνων της, που δεν αποχωρίζεται ποτέ, φωτογραφήθηκε η Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα τρία παιδιά της για την Ημέρα της Μητέρας.

Την φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα το παλάτι του Κένσινγκτον και, σύμφωνα με το BBC, τραβήχτηκε από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Κάστρο του Ουίνδσορ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον, μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στις 16 Ιανουαρίου.

Στη λεζάντα η πριγκίπισσα της Ουαλίας ευχαριστεί το κοινό για τις ευχές του και για την συνεχή στήριξη τους δύο τελευταίους μήνες και εύχεται «Ευτυχισμένη Ημέρα της Μητέρας». «Αυτή συνήθως φορά τη βέρα της και το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, που ανήκε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα», γράφουν σχετικά δημοσιεύματα στα βρετανικά ταμπλόιντ αλλά και στον γαλλικό και ισπανικό Τύπο. Μόλις η φωτογραφία αναρτήθηκε στον λογαριασμό του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας στο Instagram χρήστες από κάθε σημείο του πλανήτη ευχήθηκαν «καλή ανάρρωση» στην δημοφιλή πριγκίπισσα. Όμως, κάποιοι εξ αυτών, ίσως λίγο καχύποπτοι, έγραψαν σχόλια στα οποία διατυπώνουν μια σειρά από εύλογα ερωτήματα.

«Αναρτήστε ένα real time βίντεο της πριγκίπισσας και σταματήστε με τις fake φωτογραφίες», γράφει ένας χρήστης, «100% Photoshopped!!», γράφει άλλος χρήστης, «Τι συμβαίνει με τα δάχτυλα του Λούις στο δεξί χέρι;», αναρωτιέται έτερος χρήστης καθώς ο μικρός πρίγκιπας σταυρώνει πονηρά τα δύο δάχτυλα, όπως όταν μας λένε να κρατήσουμε ένα μυστικό και ορκιζόμαστε πως θα το κρατήσουμε, αλλά σταυρώνουμε τα δάχτυλα με προσοχή να μην γίνουμε αντιληπτοί. Άλλοι χρήστες αναρωτήθηκαν, αν η φωτογραφία είναι στη Φλόριδα, αφού τον Μάρτιο ο καιρός δεν είναι ηλιόλουστος στη Βρετανία. Και αρκετοί είναι οι χρήστες που ρωτούν κάτω από τη λεζάντα, αν η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2024. Αυτή την εποχή στη Βρετανία, και ειδικότερα στο Ουίνδσορ και στην ευρύτερη περιοχή του Μπερκσάιρ, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 3 μέχρι 11 βαθμούς Κελσίου και συνήθως βρέχει ή ρίχνει χαλάζι.

Γι’ αυτούς τους λόγους κάποιοι χρήστες αναρωτήθηκαν γιατί η Κέιτ Μίντλετον και τα τρία παιδιά της είναι όλοι ντυμένοι τόσο ελαφρά. «Πολύ πράσινο στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο; Γιατί τα δόντια της Σάρλοτ είναι πιο μικρά σε αυτή τη φωτογραφία από εκείνη που είχε δοθεί στη δημοσιότητα τα Χριστούγεννα του 2023;» γράφει ένας χρήστης. H Daily Mail αναφέρει πως πολλοί χρήστες παρατήρησαν ότι το δεξί χέρι της πριγκίπισσας Σάρλοτ και το μανίκι της ζακέτας της δεν συνδέονται καθώς το χέρι της 8χρονης γαλαζοαίματης έχει «κοπεί» από άλλη φωτογραφία!

«Πώς είναι δυνατόν ένα άτομο που υπεβλήθη σε σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα να φορά στενό τζιν παντελόνι;», αναρωτήθηκε Ισπανίδα δημοσιογράφος
Τα σχόλια είναι χιλιάδες κάτω από την φωτογραφία, που έχει πάνω από 1,5 εκατ. likes, οι περισσότεροι χρήστες εύχονται στη μέλλουσα βασίλισσα «καλή ανάρρωση», αρκετοί ρωτούν «πού είναι η βέρα σου Κέιτ;» και είναι πολλοί αυτοί που σχολιάζουν, είτε πως πρόκειται για photoshop, είτε πως η φωτογραφία είναι από την άνοιξη του περασμένου έτους.

Η Ισπανίδα δημοσιογράφος Κόντσα Καλέγια σχολίασε στην εκπομπή Fiesta του δικτύου Telecinco πως η επίμαχη φωτογραφία έχει τραβηχτεί, τουλάχιστον, φθινόπωρο, αν κρίνουμε από το καταπράσινο δέντρο στο φόντο και από τις καλές καιρικές συνθήκες ενώ αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ένα άτομο που υπεβλήθη σε σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα να φορά στενό τζιν παντελόνι.

«Η ανησυχία παραμένει μετά από πληθώρα σχολίων που επιμένουν πως η φωτογραφία είναι στημένη», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. «Η Κέιτ Μίντλετον είναι αλήθεια καλά;», γράφει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα και αναφέρει πως, μετά την ανάρτηση της επίμαχης φωτογραφίας στις 10 Μαρτίου, οι θαυμαστές της πριγκίπισσας ανησυχούν ακόμα περισσότερο για την πορεία της υγείας της. Η εφημερίδα επικεντρώνεται στα σχόλια που γράφουν πως το κεφάλι της Κέιτ Μίντλετον είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το σώμα της και υποστηρίζουν πως η φωτογραφία είναι προϊόν photoshop.

Η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον «σημάδι» πως θα επιστρέψει σύντομα στα βασιλικά καθήκοντα;
Το παλάτι του Κένσινγκτον έδωσε την Κυριακή, 10 Μαρτίου, στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα τρία παιδιά της με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας. Σύμφωνα με το BBC την φωτογραφία τράβηξε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Η 42χρονη πριγκίπισσα φωτογραφήθηκε στους κήπους του Κάστρου του Ουίνδσορ μαζί με τον 10χρονο πρίγκιπα Γεώργιο, την 8χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον μόλις 5 ετών πρίγκιπα Λούις.

Στην πρώτη επίσημη φωτογραφία, μετά την επέμβαση της μέλλουσας βασίλισσας, ο πρίγκιπας Γεώργιος εικονίζεται ακριβώς στο κέντρο και πίσω από την μητέρα του να έχει αγκαλιάσει την Κέιτ. Η θέση του τρίτου στη διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιώνας, εικάζεται πως είναι συμβολική και θυμίζει πως ο μικρός γαλαζοαίματος θα γίνει μια μέρα βασιλιάς. Στα δεξιά της Κέιτ Μίντλετον κάθεται η Σάρλοτ και στα αριστερά ο Λούις, η μητέρα τους έχει αγκαλιάσει προστατευτικά τα δύο μικρότερα παιδιά της. Όλοι στη φωτογραφία χαμογελούν πλατιά, τόσο πλατιά, που κάποιοι χρήστες στο διαδίκτυο έγραψαν πως τα χαμόγελα ήταν επιτηδευμένα και κατόπιν οδηγιών.

«Η νέα φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας την δείχνει ευτυχισμένη και υγιή, ίσως αυτό να είναι ένα σημάδι πως θα επιστρέψει σύντομα στα βασιλικά καθήκοντα», γράφει η Daily Mail.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της πριγκίπισσας ήταν στις 25 Δεκεμβρίου στο Σάντριγχαμ, όταν μαζί με την οικογένειά της παρακολούθησαν την χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Έκτοτε, η Κέιτ Μίντλετον εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή μέχρι που στις 17 Ιανουαρίου το παλάτι ανακοίνωσε πως η πριγκίπισσα υπεβλήθη σε μυστηριώδη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα μία μέρα νωρίτερα. Όμως, η κρυψίνοια των βρετανικών ανακτόρων για την υγεία της μέλλουσας βασίλισσας έδωσε τροφή για φήμες και θεωρίες συνωμοσίας. Η Κέιτ Μίντλετον πάσχει από νευρική ανορεξία, υπεβλήθη σε αποτυχημένη επέμβαση ανόρθωσης γλουτών ή πάσχει από τη νόσο του Κρον, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, τα δημοσιεύματα των βρετανικών ταμπλόιντ.

Μετά από 13 ημέρες παραμονής στο πολυτελές νοσοκομείο London Clinic, στο κέντρο του Λονδίνου, η Κέιτ Μίντλετον έλαβε εξιτήριο. Νέα ανακοίνωση από το παλάτι ανέφερε πως η πριγκίπισσα θα αναρρώσει στην εξοχική βασιλική κατοικία Adelaide Cottage, στο Ουίνδσορ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Κέιτ Μίντλετον θα επιστρέψει στα επίσημα βασιλικά καθήκοντα μετά το Πάσχα των Καθολικών στις 31 Μαρτίου. Όμως, το πρωί της περασμένης Τρίτης με ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου θα παραστεί στην ετήσια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση Trooping The Colour για τα γενέθλια του μονάρχη, στις 8 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση δημιούργησε μεγαλύτερη ανησυχία για την υγεία της πριγκίπισσας αφού τοποθετούσε την επιστροφή της στις επίσημες υποχρεώσεις τρεις μήνες αργότερα. Όμως, το απόγευμα της ίδιας μέρας η ανακοίνωση κατέβηκε από τον επίσημο ιστότοπο του βρετανικού Στρατού, μετά από την δριμεία κριτική που δέχτηκε το υπουργείο από τον Τύπο, επειδή δεν υπήρξε προηγούμενη συνεννόηση με τους αρμόδιους για τις εμφανίσεις του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας στο παλάτι του Κένσινγκτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά την επέμβαση (φωτογραφία)

Εικασίες, φήμες και σενάρια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον – Πάσχει από τη νόσο του Κρον;

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας