13:40 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Το Πεντάγωνο δημιουργεί νέα ομάδα έρευνας για UFO

Το Πεντάγωνο δημιουργεί νέα ομάδα έρευνας για UFO

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει νέα ομάδα, η οποία θα ερευνά αναφορές για την παρουσία ιπτάμενων αντικειμένων άγνωστης ταυτότητας (UFO) σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο.

Η δημιουργία αυτής της ομάδας έρχεται μήνες αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση- που περιελάμβανε 144 παρατηρήσεις- η οποία ανέφερε ότι υπήρχε έλλειψη επαρκών δεδομένων για να προσδιοριστεί η φύση μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων.

Η Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (Ομάδα Συγχρονισμού Ταυτοποίησης και Διαχείρισης Ιπτάμενων Αντικειμένων), όπως θα ονομάζεται η νέα ομάδα, θα εποπτεύεται από τον υφυπουργό Άμυνας Αρμόδιο για τις υπηρεσίες Πληροφοριών, τον διευθυντή του Γενικού Επιτελείου και αξιωματούχους του γραφείου του διευθυντή Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών.

Η νέα ομάδα θα διαδεχθεί την task force του αμερικανικού Ναυτικού για τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα. Αποστολή της θα είναι η ανίχνευση, αναγνώριση και ταυτοποίηση αντικειμένων, όπως και η αξιολόγηση και ο μετριασμός όποιας σχετικής απειλής, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η υφυπουργός Άμυνας Κάθλι Χικς ανέφερε ότι η παρουσία άγνωστης ταυτότητας εναέριων φαινομένων σε ελεγχόμενους εναέριους χώρους αποτελεί πιθανή απειλή για την ασφάλεια ων πληρωμάτων και εγείρει πιθανές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη

Τα ένοχα μυστικά του Πενταγώνου για την κατάρρευση στο Αφγανιστάν

Η κατάρρευση του αφγανικού στρατού κατέλαβε εξαπίνης το Πεντάγωνο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας