17:01 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Το Politico ξεμπροστιάζει τον Μπόρις Τζόνσον για το «Άντε γ@@@@σου, Daily Mail»

Το Politico ξεμπροστιάζει τον Μπόρις Τζόνσον για το «Άντε γ@@@@σου, Daily Mail»

Ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να βρίζει χυδαία σε τέσσερις μάλιστα επιστολές του τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail για την κάλυψη των «6 κανόνων» του κορωνοϊού, που είχε επιβάλλει όταν ήταν πρωθυπουργός.

Αυτό βέβαια, δεν θα ήταν είδηση, αλλά  ο Μπόρις Τζόνσον είναι πλέον υπάλληλος της Daily Mail.

Αποσπάσματα ημερολογίου από τον τότε Επικεφαλής Επιστημονικό Σύμβουλο της Βρετανίας Πάτρικ Βάλανς, με ημερομηνία Σεπτεμβρίου του 2020, περιγράφουν τον Μπόρις Τζόνσον έξαλλο για τον τρόπο με τον οποίο οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό παρουσιάστηκαν από την Daily Mail.

Οι κανόνες αυτοί είχαν ορισθεί για να περιορίσουν τις συναθροίσεις ώστε να μην αναγκαστεί η τότε κυβέρνηση να προχωρήσει σε πιο αυστηρά μέτρα.

Ο Πάτρικ Βάλανς αναφέρει, σύμφωνα με το Politico, ότι ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως «όλοι λένε ότι ο κανόνας των 6 είναι τόσο άδικος, τιμωρεί τους νέους, αλλά άντε ΓΑ@@ΣΟΥ Daily Mail – κοιτάξτε, όλα έχουν να κάνουν με το να σταματήσουμε τους θανάτους. Πρέπει να τους το πούμε». Στις σημειώσεις του Βάλανς δε, η φράση «ΆΝΤΕ ΓΑ@@ΣΟΥ Daily Mail» είναι γραμμένη με έντονα γράμματα και υπογραμμισμένη.

Ο Μπόρις Τζόνσον από την πλευρά του, σήμερα, και παρά την εργασιακή σχέση πλέον με την Daily Mail, δεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς και επαίνεσε τα νέα του αφεντικά.

«Λυπάμαι που το είπα αυτό για την Daily Mail… Δεν νομίζω ότι αυτό προοριζόταν να είναι μια γενική κριτική σε αυτόν τον σπουδαίο οργανισμό «πρέπει να είπαν κάτι που με είχε πλήξει για τον κανόνα των έξι ή κάτι τέτοιο» είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπόρις Τζόνσον: Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του κορωνοϊού. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε

Κορωνοϊός: Η χλωρίνη του Τραμπ και το σεσουάρ του Μπόρις Τζόνσον

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας