13:04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Τα τέσσερα στοιχεία του πορίσματος που καίνε τον Λοβέρδο

Τα τέσσερα στοιχεία του πορίσματος που καίνε τον Λοβέρδο

Τους λόγους που ζητείται η άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού υγείας Ανδρέα Λοβέρδου καταγράφει το 90σελιδο πόρισμα της Εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη το όποιο έφτασε σήμερα στη Βουλή και αποκαλύπτει το eReportaz.

Tα στοιχεία τα οποία εμπλέκουν τον Ανδρέα Λοβέρδο σε υπόθεση παθητικής δωροδοκίας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είναι πρώτο το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, δεύτερο τα στοιχεία της αμερικανικής ερευνας του FBI τα οποία αναφέρουν ότι ώς οχήματα δωροδοκίας χρησιμοποιήθηκαν ΜΜΕ αλλά και διαφιμηστικές εταιρίες όπως η PUPLICIS του διαφιμιστή Αντώνη Πασσά το ρόλο του οποίου ειχε αποκαλύψει το eReportaz, η κατάθεση του διευθυντικού στελέχους φαρμακευτικής εταιρίας, αλλά και οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Δείτε τι καταγράφεται στις σελίδες του εισαγγελικού πορίσματος που εξασφάλισε το eReportaz:

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ανδρέας Λοβέρδος εμπλέκεται σε σενάριο παθητικής δωροδοκίας εις βάρος του ελληνικού δημοσίου κατ’ εξακολούθηση. Όλα αυτά σύμφωνα με το πόρισμα έλαβαν χώρα από τον Απρίλη του 2011 μέχρι το Μάη του 2012 και φυσικά το ποσό της ζημιάς που προξενήθηκε υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ!

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο αν ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει εμπλακεί σε διαδικασία έγκρισης και τιμολόγησης φαρμάκων της περιβόητης εταιρίας:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας