22:23 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου του Nord Stream είναι όμοιο με αυτό που έκανε η CIA σε πετρελαϊκές υποδομές στη Νικαράγουα το 1983

Το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου του Nord Stream είναι όμοιο με αυτό που έκανε η CIA σε πετρελαϊκές υποδομές στη Νικαράγουα το 1983

Ένας από τους κορυφαίους συμμάχους του Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου του Nord Stream μοιάζει με τις επιθέσεις που υποστήριξε η CIA σε πετρελαϊκές υποδομές στη Νικαράγουα το 1983.

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ κατονόμασε ρητά τη CIA, λέγοντας σε δημοσιογράφους πως παρόμοια κατάσταση με τη δολιοφθορά στον Nord Stream συνέβη το 1983. “Εκείνη την εποχή, σαμποτέρ που είχαν στρατολογηθεί από τη CIA οργάνωσαν επιθέσεις εναντίον της Νικαράγουας, μεταξύ των οποίων την ανατίναξη ενός πετρελαιαγωγού σε ένα λιμάνι”, υποστήριξε ο Πατρούσεφ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πατρούσεφ είχε δηλώσει και την περασμένη εβδομάδα ότι η Δύση έχει ιστορικό επιθέσεων σε αγωγούς.

Την Παρασκευή ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για την ανατίναξη των αγωγών του Nord Stream, ισχυρισμοί που απορρίφθηκαν από την Ουάσινγκτον. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι οι διαρροές στον Nord Stream προκλήθηκαν από σαμποτάζ.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η Ουάσινγκτον θα επωφεληθεί από την επίθεση στον Nord Stream, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να αυξήσουν τις τιμές και τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου μετά τις διαρροές αερίου στον αγωγό.

Διαβάστε επίσης

«Ο εκρηκτικός μηχανισμός στους Nord Stream τοποθετήθηκε με την κατασκευή τους»

Γερμανία: Σταμάτησε η διαρροή στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας