17:58 Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
eReportaz

Live:

Το ΣτΕ έκρινε ότι οι υποψήφιοι βουλευτές μπορούν να στέλνουν SMS και e-mail κατά την προεκλογική περίοδο

Το ΣτΕ έκρινε ότι οι υποψήφιοι βουλευτές μπορούν να στέλνουν SMS και e-mail κατά την προεκλογική περίοδο

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβούλιου της Επικρατείας έκρινε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι υποψήφιοι βουλευτές, στο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας τους με τους εκλογείς, μπορούν να στέλνουν στους πολίτες της εκλογικής περιφέρειας τους SMS και e-mail και αυτό γιατί υπάρχει νομοθετικό κενό για το επίμαχο θέμα.

Ειδικότερα, το ΣτΕ ακύρωσε πρόστιμα των 3.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί σε τρεις υποψήφιους βουλευτές από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Τα πρόστιμα αφορούσαν την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2019 και είχαν επιβληθεί στους Θεόδωρο Φορτσάκη και Δημήτρη Κούβελα, καθώς και την Ιωάννα Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη.

Αναλυτικότερα, στην Αρχή υπήρξαν καταγγελίες ότι κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 από τους εν λόγω τρεις στάλθηκαν σε πολίτες είτε SMS (μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο), είτε e-mail (μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) ή και τα δύο, με σκοπό την πολιτική επικοινωνία των υποψηφίων βουλευτών με τους πολίτες της εκλογικής τους περιφέρειας.

Στη συνέχεια η Αρχή έκρινε ότι τα επίμαχα SMS και e-mail των υποψηφίων βουλευτών στάλθηκαν χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των παραληπτών με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η παράγραφος 3 του άρθρου 11 του νόμου 3471/2006 για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και επέβαλε τα πρόστιμα.

Όμως, οι κ.κ. Φορτσάκης και Κούβελας, όπως και η κυρία Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας…………………………………………………..

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ. Τσιάρας: Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι στην διελκυστίνδα της μικροκομματικής αντιπαράθεσης

Θεσσαλονίκη: “Ανάσες γραφής” από κρατούμενους των φυλακών Διαβατών

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας