More

  Το στοίχημα Μητσοτάκη για την τετραετία

  Η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και το καλά προετοιμασμένο σχέδιο διακυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διαμορφώνουν νέα δεδομένα για την πορεία της χώρας. Ο στόχος της νέας τετραετίας δεν είναι κανένας άλλος, πλην της μετατροπής της Ελλάδας στο μεγαλύτερο turn around story παγκοσμίως.

  Μια χώρα με κυρίαρχα τα κατάλοιπα του κρατισμού, θα περάσει εκ των πραγμάτων σε μια νέα εποχή. Την κατάλληλη στιγμή, οι πολίτες με την ψήφο τους, αποδοκίμασαν την πορεία στασιμοχρεοκοπίας και μιζέριας από μια παρέα αριστερών που ανέλαβαν την εξουσία το 2015, διόρισαν ημέτερους και δεν σεβάστηκα το δημόσιο χρήμα.

  Είναι περίεργο επίσης να λένε π.χ. ότι παραδίδουν τη ΔΕΗ σε καλύτερη κατάσταση απ΄ότι την παρέλαβαν! Τη χρεοκοπημένη ΔΕΗ με κεφαλαιοποίηση στο 30% της αντίστοιχης του 2014 και με τις ζημιές να είναι είναι διπλάσιες της τρέχουσας αποτίμησης στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών!

  Με… χειρουργικές κινήσεις η κυβέρνηση οφείλει να λάβει πρωτοβουλίες άμεσα ώστε οι επενδυτές να μην νιώσουν την παραμικρή ανασφάλεια. Ιδίως το θέμα της ΔΕΗ υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων προσλαμβάνει εθνικές διαστάσεις, καθώς δεν μπορεί να παίξουμε στα… ζάρια την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

  Από την άλλη, η εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων, η μείωση των φόρων και η εμπέδωση μιας αμιγώς δυτικόστροφης επιχειρηματικής κουλτούρας, θα δώσουν τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε, προκειμένου να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Η φαυλότητα του κρατισμού, η οποία υπηρετήθηκε με το παραπάνω απ΄ όλα τα κόμματα (για να λέμε την αλήθεια), πρέπει να δώσει τη θέση της στην προοπτική του δημιουργικού σχεδίου που φαίνεται ότι έχει εκπονήσει η νέα κυβέρνηση.

  Ένας πρωθυπουργός-μάνατζερ με υπουργούς που ξέρουν τη δουλειά και τεχνοκράτες που γνωρίζουν το know how της επανεκκίνησης μιας οικονομίας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά κόντρα στις καθυστερήσεις και τις “τρολιές” της αντιπολίτευσης. Τόσο της αξιωματικής, όσο και της μείζονος.

  Εν έτει 2019 και μετά από το την έντονη παρουσία του κρατισμού που γιγαντώθηκε, πρέπει να είμαστε εντελώς υποκριτές, όταν πολιτευόμαστε με ορολογία περασμένων δεκαετιών, παραβλέποντας το τίμημα των τελευταίων 10 ετών.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει φτιάξει μια ομάδα επιπέδου Champions League, η οποία είναι… καταδικασμένη να βάλει τη χώρα στον ορθό δρόμο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Και ο ορθός δρόμος περνάει μέσα από την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, προκειμένου να έχει νόημα η συζητηση περί δημοκρατίας. Από κει και πέρα, πρέπει να κόψει με τη… χατζάρα όλα τα εμπόσια που δεν αφήνουν τις δυνάμεις της επιχειρηματικότητας να απλώσουν τα φτερά τους. Οι προερχόμενοι από την κομμουνιστική μήτρα γνωρίζουν πολύ καλά πως όπου υπάρχουν πολλές δουλειές υπάρχει υψηλότερο επίπεδο ευημερίας. Και αυτό τους φοβίζει καθώς έχουν μάθει να λειτουργούν με τα επιδόματα της φτώχειας, τα οποία χρηματοδοτούνται από τα όσους παράγουν εισοδήματα, αλλά αυτά διοχετεύονται μέσω των φόρων σε ανεπάγγελτους, κρατικοδίαιτους και τσάμπα ιδεολόγους.

  Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Πρέπει να γυρίσει σελίδα. Η επόμενη τετραετία είναι η πλέον κρίσιμη για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ανάπτυξης της οικονομίας, ώστε στο μέλλον να μην ξαναμιλήσουμε για χρεοκοπία, μιζέρια, πτωχοποίηση.

  Αυτή η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους καλείται να κάνει τη διαφορά και μέσα στο 2020 να έχει ολοκληρώσει τα πάντα. Θα μπορέσει;

  Η αλλαγή του οικονομικού και κοινωνικού στάτους τα επόμενα χρόνια πρέπει να στείλει πολιτικά μηνύματα σε ολόκληρη την κοινωνία. Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι τα δανεικά τελείωσαν, τα “λεφτόδεντρα”… ξεράθηκαν και μόνο η δουλειά, η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας θα προσελκύσουν επενδύσεις, θα διαμορφώσουν καλύτερες μισθολογικές συνθήκες, θα φέρουν αύξηση των συντάξεων και θα οδηγήσουν ΄σ΄ ένα καλύτερο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και των κοινωνικών δομών του.

  Γιατί (αυτό) το φιλελεύθερο μοντέλο δίνει έμφαση στον πυλώνα της δημοκρατίας που είναι η ασφάλεια-δημόσια τάξη αλλά και στην αξιοπρέπεια και προκοπή του ανθρώπου μέσω των συστημάτων υγείας και παιδείας.

  Η τοποθέτηση προσώπων στις θέσεις-σηματωρούς της ανάπτυξης, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνδυασμό με την πλειάδα καταρτισμένων τεχνοκρατών, σηματοδοτούν το καινούριο και το κανονικό κόντρα σε αυτό που βιώσαμε από το 2015 με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία για να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του κρατισμού που μας έφεραν στη χρεοκοπία. Έχουμε την τελευταία ευκαιρία για να κάνουμε το σωστό και το αυτονόητο. Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε και δεν την αρπάξουμε από τα… μαλλιά, τότε καλύτερα να πάμε να πνιγούμε.

  Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί που θα το επιχειρούσαν ψηφίζοντας πολιτικούς επικίνδυνους τυχοδιώκτες. Το χθες έφυγε, το αύριο ήρθε. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τα μάτια μας και πάλι στο μέλλον γιατί κάτι τέτοιο θα είναι άκρως οδυνηρό…

  (Από άρθρο του Λουκά Γεωργίαδη)

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Μύκονος: Χωρίς ξαπλώστρες διάσημες παραλίες του νησιού

  Στην απομάκρυνση εξοπλισμού καταστημάτων, όπως ξαπλώστρες,  υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της Μυκόνου προχώρησε η αστυνομία. Εδώ και δύο ημέρες έχει στηθεί επιχείρηση αποξήλωσης. Διαβάστε...

  Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ: Ξεπέρασαν τις 1.000 αποστολές για τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό

  Κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.000 αποστολές σε 30 Περιφερειακές Ενότητες...

  Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Κιλκίς μετά από κρούσμα σε έγκυο- Έκλεισαν σχολεία

  Δείγματα λαμβάνουν τις τελευταίες δυο ώρες συνεργεία του ΕΟΔΥ από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα του δήμου Παιονίας του Κιλκίς,...

  Μικρή Μαντλίν: «Μάλλον νεκρή» λέει εισαγγελέας – 9 θεωρίες συνομωσίας για την εξαφάνισή της

  Απαισιόδοξος φαίνεται να είναι ο Γερμανός εισαγγελέας σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν, από θέρετρο στην Πορτογαλία σε ηλικία τριών ετών. Ο Γερμανός εισαγγελέας...

  Φυλακές Κορυδαλλού: Οι αρχές έκαναν “έφοδο” στα κελιά και βρήκαν μαχαίρια, κατσαβίδια και χάπια

  Η Ελληνική Αστυνομία έκανε "έφοδο" στο πλαίσιο μιας έρευνας, στα κελιά των φυλακών του Κορυδαλλού και βρήκε μεταξύ άλλων μαχαίρια, κατσαβίδια και χάπια. Ειδικότερα, έρευνα πραγματοποιήθηκε, από...