15:37 Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Σουηδό πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για σατιρική εκπομπή

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Σουηδό πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για σατιρική εκπομπή

Ο Σουηδός πρεσβευτής κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για «προσβλητικό περιεχόμενο» σχετικά με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν που μεταδόθηκε στη σουηδική κρατική τηλεόραση.

Ο πρέσβης Staffan Herrstrom ενημερώθηκε ότι η «αυθαίρετη και άσχημη έκφραση και οι εικόνες» για τον Ερντογάν και την Τουρκία ήταν απαράδεκτες, σύμφωνα με το Anadolu.

Η εκπομπή που μεταδόθηκε στη σουηδική τηλεόραση ήταν σατιρική, και σε αυτή ο ηθοποιός και κωμικός Καντίρ Μεράλ (γεννημένος στην Τουρκία), είπε: «Ερντογάν, νομίζεις ότι είσαι ένας σύγχρονος σουλτάνος, ζητάς από τη Σουηδία να εκδώσει αντιπάλους του καθεστώτος και ακτιβιστές. Τους ζητάς επειδή είναι εναντίον σου». Επιπλέον, στο τέλος της εκπομπής φώναξε συνθήματα, όπως «Ζήτω η Δημοκρατία».

Η κίνηση έγινε καθώς μια σουηδική αντιπροσωπεία αναμενόταν στην Άγκυρα για να συζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση ατόμων που η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες, κάτι που η Άγκυρα λέει ότι αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση των προσφορών της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης

Γενοκτονία Αρμενίων: Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Αμερικανό Πρέσβη στην Άγκυρα

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον Γάλλο επιτετραμμένο για το σκίτσο στο Charlie Hebdo

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας