3:12 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Το τρίτο κύμα θα είναι ιός-turbo σύμφωνα με τον Καρλ Λάουτερμπαχ, ειδικό για θέματα υγείας του SPD

Το τρίτο κύμα θα είναι ιός-turbo σύμφωνα με τον Καρλ Λάουτερμπαχ, ειδικό για θέματα υγείας του SPD

Επαπειλείται ένα τρίτο κύμα της πανδημίας με “ιό turbo” σε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, έγραψε ο ειδικός για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ στο Twitter.

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, με την τρέχουσα εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού στην Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μειώνεται μόνο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Μετά θα έρθει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. Η βρετανική και νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορωνοϊού, που θεωρούνται πιο μεταδοτικές έχουν εμφανιστεί και στη Γερμανία. Κατά την εκτίμησή μου, αποτελούν σήμερα περίπου το 20%. Και η καγκελάριος Μέρκελ εκτιμά ότι αυτό είναι το ποσοστό στην Γερμανία. Και άλλοι εμπειρογνώμονες έχουν επίσης εκφράσει τον σκεπτικισμό τους ως προς το κατά πόσον έχει νόημα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έστω και αν ο αριθμός των κρουσμάτων στην Γερμανία μειώνεται», έγραψε ο Λάουτερμπαχ στην ανάρτησή του.

Επομένως, «η απόφαση της αυριανής συνόδου της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων την Τετάρτη είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι πολίτες αναμένουν χαλάρωση των μέτρων επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται. Από επιδημιολογική άποψη όμως, θα πρέπει ακόμα και να τα κάνουμε πιο αυστηρά επειδή επαπειλείται ένα τρίτο κύμα της πανδημίας με “ιό turbo”. Επιπλέον, οι χαλαρώσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την επιτυχία του εμβολιασμού επειδή οι εμβολιασμοί ήταν λιγότερο αποτελεσματικοί για ορισμένες μεταλλάξεις του ιού», προειδοποίησε.

«Η πολιτικά χειρότερη λύση θα ήταν να περιμένουμε μέχρι να ξεκινήσει το 3ο κύμα γιατί τότε ο πληθυσμός θα είναι ώριμος για τις κακές ειδήσεις. Αυτό θα ήταν λάθος, διότι ο χαμένος χρόνος δεν μπορεί να αντισταθμιστεί. Θα έμενε τότε ως λύση το lockdown μέχρι Πάσχα (σ.σ. στις 4 Aπριλίου για τους καθολικούς και τους προτεστάντες). Απαιτούνται θάρρος και διαφάνεια τώρα», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Πηγή: RTL

Διαβάστε επίσης 

Υπό διερεύνηση δύο νέες παραλλαγές του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Αγγλία

Β. Κορκίδης για το καθολικό lockdown: «Ορατότης μηδέν» στην επιχειρηματικότητα της Αττικής

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας