7:39 Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Το τζόβενο των Γρεβενών που δεν ήξερε, αλλά ούτε και ρώταγε

Το τζόβενο των Γρεβενών που δεν ήξερε, αλλά ούτε και ρώταγε

Το φαινόμενο Ανδρέας Πάτσης που ασχολήθηκε με την τσέπη του και την εικόνα του, δηλώνοντας άγνοια για το ασυμβίβαστο των δραστηριοτήτων του.

Άραγε ποιος θυμάται τη Βάλια Κακούτη στις χρυσές εποχές της Νίκης Βόλου; Τότε που ο Ανδρέας Πάτσης το έπαιζε ακόμα μεγαλομέτοχος. Η Star Ελλάς του 2004 είχε εξελιχθεί στο δεξί χέρι του δικηγόρου, ο οποίος πέρασε από την ομάδα της Νέας Ιωνίας, την οδήγησε κατά… λάθος στη Σούπερ Λίγκα και έπειτα την άφησε να διαλυθεί χωρίς κάποια εξήγηση. Δημόσιες σχέσεις έκανε τότε η Βάλια, αν και στον Βόλο ψιθύριζαν διάφορα.

Από τότε άρχισε να μας απασχολεί το φαινόμενο «Ανδρέας Πάτσης». Το άφησαν, όμως, οι αρμόδιοι να γιγαντωθεί. Δεν βρέθηκε κάποιος να του τραβήξει το αυτί που άφησε μια ανώνυμη εταιρεία να διαλυθεί. Δεν τον κάλεσε κάποιος να του ζητήσει ευθύνες που άφησε εργαζομένους στο έλεος του Θεού.

Κάπως έτσι ο Ανδρέας Πάτσης, καλεσμένος κάθε εβδομάδα της προσχηματικής «Δίκης» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη, έφτασε να διαμορφώνει το πολιτικό σκηνικό της χώρας επειδή κανείς δεν του έμαθε τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν τον δημόσιο βίο αυτής της.

«Δεν ήξερα για το ασυμβίβαστο», είπε ο Πάτσης. Άντε να ’χεις ανάγκη από δικηγόρο και να απευθυνθείς στον Ανδρέα για να σε βοηθήσει. Θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Διότι πολύ απλά δεν θα ξέρει τι ακριβώς να πράξει. Όταν ένας τόσο προβεβλημένος δικηγόρος επικαλείται άγνοια, τότε αυτή η χώρα δεν έχει την παραμικρή τύχη. Για να λέμε, βέβαια, τα πράγματα με τ’ όνομά τους, κάποιοι έδωσαν δικαιώματα για να λειτουργεί ο Πάτσης στη λογική του «δεν ήξερα, δεν με ενημέρωσαν».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ereportaz.gr


Κανονισμός

Μπήκε στη Βουλή ο άνθρωπος και δεν φρόντισε να ρίξει μια ματιά στις υποχρεώσεις του. Να διαβάσει τον κανονισμό. Να μάθει τις υποχρεώσεις του και ταδικαιώματά του. Ίσως επειδή δεν τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να διαβάζει και τα ψιλά γράμματα. Όπως έλεγε ο ίδιος στους δανειολήπτες, οι οποίοι βρέθηκαν σε κατάσταση αδυναμίας να πληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους και έπεσαν στα γαμψά νύχια των εισπρακτικών εταιρειών. Ανάμεσά τους και εκείνης του Πάτση.

«Στην πολιτική, πρώτα καταδικάζεσαι και μετά δίνεις εξηγήσεις, αντίθετα από τηΔικαιοσύνη την οποία υπηρετώ. Αυτό κατάλαβα και έμαθα, διότι δεν είμαι θιασώτης της πολιτικής με την έννοια του επαγγελματία πολιτικού», υποστήριξε κάποια στιγμή ο Ανδρέας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «επιχειρεί να χτίσει μια νοσηρή ατζέντα, ενώ ο πρωθυπουργός δίνει τις μάχες του, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο».

Πώς το είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου; Δεν μπορεί να συγχωρέσει τον Πάτση επειδή έδωσε… ρούμπο στον Παύλο Πολάκη! Ναι, κατάφερε και αυτό ο δικηγόρος με την αδυναμία στις ωραίες γυναίκες. Τη Βάλια την έβαλε στη Νίκη Βόλου. Τη Βίκυ στην καρδιά του και στο σπιτικό του. Αν και δεν επέλεξε ο Ανδρέας την Παπαλουκά.

Εκείνη τον διάλεξε μια μέρα στην Πάτρα! Στη δίκη του Μπακαρί Χέντερσον.

«Δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρειποιον έχει στα ψηφοδέλτιά του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε τη δράση μου. «Όταν όλες αυτές οι ξένες εταιρείες δημοσιοποιήθηκαν, κανείς δεν είπε στον νέο δικηγόρο ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα», συνέχισε ο Πάτσης.

Αν κρατούσε πιο χαμηλό προφίλ, όλοι θα συμφωνούσαμε ότι το παιδί του λαού από τα Γρεβενά στοχοποιήθηκε από το σύστημα επειδή ανέβηκε με την αξία του ένα ένατα σκαλοπάτια της κοινωνίας και της επιχειρηματικής καταξίωσης. Αλλά μόνο στον Νίκο Ξανθόπουλο δεν μοιάζει ο Ανδρέας. Περισσότερο ως… τζόβενο των Γρεβενών μπορεί να τον χαρακτηρίσει κάποιος. Όπως, άλλωστε, έλεγε κάποτε και η πεθερά ενός άλλου διάσημου γόη, «αν θέλεις όμορφη και νεότερη γυναίκα πρέπει να φροντίσεις την εμφάνισή σου και την τσέπη σου». Με αυτό το αξίωμα πορεύτηκε και ο Πάτσης. Ασχολήθηκε με την τσέπη του και την εικόνα του. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε τουλάχιστον;

Συνθήματα

«Από την ώρα που έγινα βουλευτής και έγινε έλεγχος, ουδείς με πήρε ένα τηλέφωνο να πει “ξέρεις κάτι, αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι”», είπε ο Ανδρέας!

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με εκείνη του Πάτση, για να διασκευάσουμε ένα από τα ενδοξότερα συνθήματα στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου. «Μαζί σου, Ανδρέα, για τα ΕΛΤΑ τα νέα». Ελπίζουμε, βέβαια, να μη μας την πέσουν για… ιεροσυλία. Αλλά γιατί να συμβεί αυτό; Αφού δεν ξέραμε. Όπως, άλλωστε, είπε και το τζόβενο των Γρεβενών, «δικηγόρος είμαι. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τα πάντα και να τα ξέρω όλα…». Αν και σε κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις του μπορεί και να τον έλεγαν «ξερόλα…».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας