13:44 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Το ξέσπασμα της Βίκυς Σταμάτη: «Τον δολοφόνησαν! Τον Άκη δεν θα τον πρόδιδε ποτέ η καρδιά του»

Το ξέσπασμα της Βίκυς Σταμάτη: «Τον δολοφόνησαν! Τον Άκη δεν θα τον πρόδιδε ποτέ η καρδιά του»

«Τον δολοφόνησαν! Είναι άδικο! ∆εν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη! Τον Άκη δεν θα τον πρόδιδε ποτέ η καρδιά του…». Με αυτά τα λόγια η Βίκυ Σταμάτη ξεσπά στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Tου ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Το ξέσπασμα της Βίκυς Σταμάτη στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» μετά τον θάνατο του συζύγου της – Οι τελευταίες δραματικές ώρες στην ιδιωτική κλινική και το μήνυμά της για το μέλλον


Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Αυγούστου, όταν το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του πρώην υπουργού χτύπησε. «Πρέπει άμεσα να έρθετε στο θεραπευτήριο. Ο σύζυγός σας δεν είναι καλά», ακούστηκε να λέει από την άλλη άκρη της γραμμής υπάλληλος του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου» στο οποίο νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα ο πρώην υπουργός μετά την αναγκαστική μεταφορά του (λόγω COVID-19) από το Σισμανόγλειο.

«Και όμως ο Άκης την τελευταία εβδομάδα πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Είχε μεν την τραχειοτομή, αλλά επικοινωνούσαμε κανονικά. ∆εν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα την προηγούμενη μέρα όταν σκούπιζα τα δάκρυά του από τα μάτια του με μια γάζα. Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο. Τον δολοφόνησαν. Είναι άδικο αυτό που συνέβη», αναφέρει με τρεμάμενη φωνή η Βίκυ Σταμάτη, η οποία επαναφέρει στη μνήμη της τη στιγμή που έφτασε στην κλινική. «Τον είδα παγωμένο, είχε φύγει από τη ζωή. ∆εν μπορούσα να το πιστέψω», αναφέρει.

Πόλεμος

Η Βίκυ Σταμάτη, η οποία στάθηκε «βράχος» όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του πρώην υπουργού, κάνει λόγο για «δολοφονία» αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από την επιδείνωση της υγείας του Άκη Τσοχατζόπουλου κρυβόταν η μεγάλη αντιδικία η οποία υπήρχε με μέλη της οικογένειάς του και κυρίως την κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και την εξαδέλφη του, Ελπινίκη. Ως γνωστόν και όπως είχε αποκαλύψει η «Μ» πριν από λίγους μόλις μήνες, ο κλινήρης Άκης είχε καταφέρει να ηχογραφήσει ένα σύντομο μήνυμα αναφερόμενος στη σχέση με την εξαδέλφη του, εναντίον της οποίας είχε στραφεί και δικαστικά. «Είμαι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην βουλευτής και υπουργός. Υπέστην δίωξη, bullying και εκδικήσεις. Ηθικές και πολιτικές. Με υπονόμευση από την εξαδέρφη μου και τους συνεργάτες της. Σκοπός τους ήταν να βλάψουν τη γυναίκα μου, εμένα και τον γιο μου», ανέφερε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τη συγγενή του ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση (!) και υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη συμπεριφορά τους». Μάλιστα, μέσω εξωδίκου, ο πρώην υπουργός κατηγορούσε την Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου ότι «από την εποχή που ήμουν υπουργός έως και σήμερα χρησιμοποιείτε το όνομά μου και τη μακρινή συγγένειά μας προκειμένου να προσπορίζεστε οφέλη τα οποία δεν σας ανήκουν», αλλά και ότι του έκλεψαν από ατζέντες μέχρι έπιπλα στο γραφείο της Κομνά Τράκα.

«Γνωρίζω, έχετε κλέψει τις ατζέντες μου (από το γραφείο των γραμματέων μου) και απευθύνεστε σε όλους τους φίλους και γνωστούς μου για να πλουτίζετε, και προσωπικά μου αντικείμενα (έπιπλα, φακέλους, έγγραφα, υλικό του προσωπικού – ιστορικού αρχείου μου, αντικείμενα αξίας κ.λπ.) τα οποία ξέρω ότι άλλα είναι στο γκαράζ σας και άλλα τα έχετε πουλήσει. Μερικά από τα έγγραφα, δε, τα έχετε πουλήσει σε αντιπάλους μου. Άλλωστε, δεν μπορώ να παραλείψω το “πλιάτσικο” που έχετε κάνει όχι μόνο στο γραφείο μου (κλειδιά του οποίου έχετε παρακρατήσει), αλλά και στο σπίτι μου (στη ∆. Αρεοπαγίτου). ∆εν ξεχνώ ότι χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνα από τις ατζέντες μου, είχατε απευθυνθεί σε φίλο μου στην Κύπρο προκειμένου να του αποσπάσετε χρηματικά ποσά, δήθεν για θεραπεία μου, η οποία όμως κόστιζε 150 ευρώ μόνον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της και η Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου είχε απαντήσει μέσω εξωδίκου κάνοντας λόγο για ασύστολα ψεύδη εκ μέρους του πρώην υπουργού.

«…∆ιαβάζοντας το περιεχόμενό της, πραγματικά αναρωτιέμαι αν εσύ έχεις ζητήσει και έχεις εγκρίνει να γραφτούν αυτά τα αποκυήματα της φαντασίας για εμάς… Έξι μήνες μετά την αποφυλάκισή σας, εσύ και η σύζυγός σου ήρθατε στο σπίτι μου ζητώντας τη βοήθειά μου για προσωπικό σας πρόβλημα. Βλέποντάς σε στην τραγική κατάσταση που βρισκόσουν, αφού δεν μπορούσες να περπατήσεις, να πιάσεις το πιρούνι να φας, ανέλαβα με την κόρη μου να βρούμε κέντρο αποκατάστασης. Πράγματι, σου βρήκαμε και αναλάβαμε τη μετακίνησή σου, διότι η σύζυγός σου δήλωσε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με την αποκατάστασή σου. Σηκώθηκες από το καροτσάκι, περπατούσες και ήσουν πλέον αυτόνομος και μου είπες χίλια ευχαριστώ για τη βοήθειά μου και ότι είμαι ο φύλακας-άγγελός σου και επειδή σε γνωρίζω πολύ καλά, είμαι σίγουρη ότι το εννοούσες», επεσήμανε, μεταξύ άλλων.
Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός βρισκόταν σε σφοδρή διαμάχη με την κόρη του Αρετή αλλά και τον πρώην συνεργάτη του, Ιωάννη Σμπώκο, τους οποίους είχε καταγγείλει ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιούσαν το όνομά του προκειμένου να προσπορίζονται παράνομα οικονομικά οφέλη. Μάλιστα, είχε καταγγείλει ότι ο Σμπώκος είχε ενθυλακώσει από γνωστό επιχειρηματικό παράγοντα 10.000.000 ευρώ, βάζοντας στο κόλπο και την Αρετή, η οποία κρατούσε το στόμα της κλειστό επειδή της έδινε 3.000 ευρώ τον μήνα!

Τσοχατζόπουλος


Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς

Στον «άνθρωπο που θα γινόταν βασιλιάς», την εξαιρετική νουβέλα του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, που έγινε και υπέροχη ταινία με τον Σον Κόνερι, δύο Άγγλοι βρέθηκαν στο Καφριστάν, επαρχία του Αφγανιστάν, και ο ένας πίστεψε τους ντόπιους ότι ήταν η μετενσάρκωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος είχε περάσει αρκετές χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από την περιοχή. Στο τέλος «έφαγε το κεφάλι» του.

Tου ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έφυγε την περασμένη Πέμπτη από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, είχε πιστέψει ότι θα γινόταν και εκείνος βασιλιάς. Όχι ως μετενσάρκωση του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά ως ο συνεχιστής του. ∆εν τα κατάφερε. Μετά γνώρισε την «Απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας» (υπέροχη ταινία του 1990 με Τομ Χανκς, Μπρους Γουίλις και άλλους), νόμισε ότι θα ζήσει μία βασιλική ζωή και… έφαγε το κεφάλι του.

Η ζωή του Άκη μπορεί να γίνει εύκολα ταινία και για τα πάνω της και για τα κάτω της. Γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1939 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεταφέρθηκε η οικογένειά του το 1940. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του υπήρξε καλαθοσφαιριστής, αγωνιζόμενος για δύο χρόνια (1953 και 1954) στον ΠΑΟΚ στη θέση «3» (σμολ φόργουορντ). Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Μονάχου Πολιτικός Μηχανικός (1964) και Μηχανικός Οικονομίας και ∆ιοίκησης (1967). Εργάστηκε σε κατασκευές δημοσίων έργων σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ιταλία. Η βάση του ήταν στη Γερμανία, όπου έζησε συνολικά 16 χρόνια, από το 1959 έως το 1975, οπότε και επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα.

Το 1968 του απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα, καθώς η χούντα τού είχε αφαιρέσει την ελληνική ιθαγένεια λόγω της αντιστασιακής του δραστηριότητας. Το 1964 παντρεύτηκε τη Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ, με την οποία απέκτησε μία κόρη κι έναν γιο. Και μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ. Μεγάλο στέλεχος, υπουργάρα, ο «Ωραίος Μπρούμελ του ΠΑΣΟΚ», όπως έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν. Έφτασε μια ανάσα να γίνει πρωθυπουργός. Η 30ή Ιουνίου 1996 ήταν ημέρα που ο Κώστας Σημίτης κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ σε μια πολύ αμφίρροπη μάχη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που έμελλε να σηματοδοτήσει την πορεία της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν, βέβαια, στις 17 Ιανουαρίου 1996, όταν μετά από 57 ημέρες νοσηλείας στο «Ωνάσειο» ο ιδρυτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου, υπογράφει την παραίτησή του, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διαδοχή του στην πρωθυπουργία και στην ηγεσία του κόμματος.

Μετά την παραίτηση του Ανδρέα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να εκλέξει πρωθυπουργό, με το αποτέλεσμα να θεωρείται «έκπληξη».

Στην πρώτη ψηφοφορία των βουλευτών του κόμματος, ο Κώστας Σημίτης πήρε 57 ψήφους, ο Άκης Τσοχατζόπουλος 53, ο Γεράσιμος Αρσένης 50 και ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος 11. Στον δεύτερο γύρο και ενώ όλοι περίμεναν νίκη του προεδρικού Τσοχατζόπουλου, ο Σημίτης επικράτησε με 86 έναντι 75 ψήφων του Άκη και στις 22 Ιανουαρίου 1996 ορκίστηκε πρωθυπουργός, αποκτώντας φυσικά προβάδισμα και για την ηγεσία του κόμματος, εν όψει του 4ου Συνεδρίου, κάτι που συνέβη λίγους μήνες αργότερα και εκεί με μικρή πλειοψηφία.

Ο Τσοχατζόπουλος στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη έγινε υπουργός Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης.
Και μετά ήρθε ο… τυφώνας Βίκυ Σταμάτη που σάρωσε τη ζωή του. Η υπάλληλος της ∆ΕΗ, την οποία γνώρισε, ερωτεύτηκε και προσπάθησε να κάνει ευτυχισμένη με κάθε τίμημα. Το ζεύγος έζησε μια ζωή Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ – Μαρίας Αντουανέτας, αλλά το βασιλικό ζευγάρι της Γαλλίας ως γνωστόν αποκεφαλίστηκε. Κυριολεκτικώς… Για το ζεύγος Τσοχατζόπουλου ο όρος είναι μεταφορικός.

Υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι η μοίρα του Άκη ήταν προδιαγεγραμμένη από την ημέρα που παντρεύτηκε τη Βίκυ Σταμάτη. Άλλοι πάλι λένε ότι «ο Άκης τελείωσε από τη στιγμή που ερωτεύθηκε τη συγκεκριμένη γυναίκα, όχι όταν την παντρεύτηκε». Μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε αποκαλύψει: «Του είχα πει ότι είναι λάθος, ότι θα το βρει μπροστά του αλλά δεν με άκουσε. ∆εν άκουγε άλλωστε κανέναν εκείνη την περίοδο».

Η Βίκυ Σταμάτη ήταν μια υπάλληλος της ∆ΕΗ που ήθελε πάντοτε να ανέβει ψηλά. Γνώρισε τον Άκη στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Το 2004 έγινε ο μυθικός θρησκευτικός γάμος τους στο Παρίσι (σ.σ. είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα πολιτικό γάμο στη Θεσσαλονίκη). Μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Άκη.

Η γυναίκα που ταλαιπωρήθηκε και σήμερα θρηνεί την απώλεια του Τσοχατζόπουλου, πλήρωσε ακριβά την γνωριμία της με τον πάλαι ποτέ κραταιό πολιτικό! Ωστόσο, μέχρι να αφήσει ο Τσοχατζόπουλος την τελευταία του πνοή, ήταν διαρκώς στο πλευρό του. Ο φύλακας-άγγελός του, που ενδεχομένως σήκωσε στην πλάτη της δυσανάλογο φορτίο, ούσα φυλακισμένη για το θέμα των μιζών, στο οποίο ομολογουμένως δεν είχε καμία συμμετοχή!

Στο δικό της «αντίο» στον άνθρωπο που παρά λίγο να κυβερνήσει την Ελλάδα, δημοσίευσε φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου στην οποία κρατά στην αγκαλιά του τον γιο τους όταν ήταν μωρό. Σε επόμενη ανάρτηση, δίπλα σε φωτογραφία του εκλιπόντος, βρίσκεται ένα αναμμένο καντήλι και η ίδια γράφει «Καλό ταξίδι ζωή μου!!!».
Το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου: «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε σε κορυφαίες κυβερνητικές και κομματικές θέσεις. Είναι γνωστό, όμως, ότι εδώ και πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ είχε διαχωρίσει -με βάση τις αρχές και τις αξίες του- πλήρως και ριζικά τη θέση του απέναντί του. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Τσοχατζόπουλος

Τσοχατζόπουλος

Τσοχατζόπουλος

 


Η κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου θα γίνει αύριο, Τρίτη. Όπως ανακοίνωσε η οικογένεια: «Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα την Τρίτη 31/08/2021 και ώρα 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α´ Νεκροταφείο Αθηνών. Η Σύζυγος: Βασιλική Τσοχατζοπούλου. Τέκνο: Άκης Τσοχατζόπουλος. Υπεύθυνος τελετής – επικοινωνίας ΠΑΝΟΣ ΣΚΛΙΑΣ AS Funeral office SKLIAS. Τηλ. επικοινωνίας 210 8088000. Εκ της οικογένειας».

Τσοχατζόπουλος

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου Κιάρα Μαρκέζη αποχαιρετά τον παππού της

Άκης Τσοχατζόπουλος: Το ηχητικό μήνυμα-ντοκουμέντο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας