16:52 Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Το YouTube κλείνει το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ για μία εβδομάδα

Το YouTube κλείνει το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ για μία εβδομάδα

Η πλατφόρμα YouTube, η οποία ανήκει στην Google, έθεσε σε αναστολή για “τουλάχιστον επτά ημέρες” το κανάλι του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και κατέβασε πρόσφατα βίντεο που είχε μεταφορτώσει, επικαλούμενη παραβιάσεις της πολιτικής χρήσης της, που ορίζει ρητώς ότι απαγορεύεται η υποκίνηση βίας.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με τον συνεχιζόμενο κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, διαγράψαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ λόγω παραβίασης της πολιτικής χρήσης μας”, ανέφερε η διεύθυνση της πλατφόρμας σε ανακοίνωσή της.

Το κανάλι του Aμερικανού προέδρου τελεί υπό αναστολή και “δεν επιτρέπεται” πλέον στον κάτοχό του ούτε “η μεταφόρτωση”, ούτε “οι απευθείας μεταδόσεις βίντεο” (livestreams) “για τουλάχιστον επτά ημέρες”, χρονικό διάστημα το οποίο “μπορεί να παραταθεί”, προστίθεται στην ανακοίνωση της διεύθυνσης της δημοφιλέστερης πλατφόρμας βίντεο στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε πως έθεσε σε αναστολή τους λογαριασμούς του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τόσο στη δική του πλατφόρμα όσο και στο Instagram, που του ανήκει, μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, ενώ ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter έκλεισε τον λογαριασμό του, στερώντας του την πρόσβαση στην πλατφόρμα που αποτελούσε το βασικό του εργαλείο πολιτικής επικοινωνίας. Και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης (Snapchat, Twitch) επίσης έθεσαν σε αναστολή τους λογαριασμούς του προέδρου Τραμπ.

Διαβάστε επίσης 

Αμετανόητος για την εισβολή στο Καπιτώλιο ο Ντόναλντ Τραμπ (video)

Πόλεμος δηλώσεων Πομπέο – Ιρανού υπ. Εξωτερικών για την Αλ Κάιντα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας