10:04 Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Το Υπ. Πολιτισμού ανακάλεσε τη χορηγία του Ιδρύματος της οικογένειας Λεβέντη για το Μουσείο της Δήλου με αφορμή τον βιασμό της 24χρονης

Το Υπ. Πολιτισμού ανακάλεσε τη χορηγία του Ιδρύματος της οικογένειας Λεβέντη για το Μουσείο της Δήλου με αφορμή τον βιασμό της 24χρονης

Στην ανάκληση της χορηγίας του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι η χορηγία από το ίδρυμα της οικογένειας Λεβέντη έχει ανακληθεί και αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ.

Η γνωστοποίηση της χορηγίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα social media με αφορμή τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των ονομάτων που φέρονται να εμπλέκονται άμεσα ή/και έμμεσα στην υπόθεση.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι:

Η απόφαση 626312 «Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation for Greece», προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο» (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ».

Νωρίτερα, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, να ανακαλέσει την απόφαση αποδοχής της χορηγίας του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, καθώς μέλος του ΔΣ φέρεται να είναι ο 27χρονος ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Σε ανακοίνωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε: «Επειδή η υπόθεση της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά δύσοσμη, καλούμε την κ. Μενδώνη να ανακαλέσει άμεσα τη “χορηγία” και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι -κατεξοχήν οι γυναίκες του Πολιτισμού και του Αθλητισμού- που έχουν σηκώσει στην πλάτη τους τον αγώνα κατά του σεξισμού και της σεξουαλικής κακοποίησης, δεν αντέχουν για ακόμα μία φορά να μετατραπεί το ΥΠΠΟΑ σε “πλυντήριο” ξεπλύματος τέτοιων πράξεων… Η τυχόν εμπλοκή των “δωρητών” της αναστήλωσης ενός εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, σε μια υπόθεση μείζονος ποινικής και ηθικής απαξίας, δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις για τις οποίες η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να ενεργήσει άμεσα…. Ο Πολιτισμός δεν αντέχει κακοποιητικά “κουκουλώματα” ερήμην του και ερήμην της κοινωνίας. Δεν αντέχει άλλη μία υπόθεση Λιγνάδη».

Διαβάστε ακόμη 

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μενδώνη 

Μενδώνη Τατόι: Μικρής αξίας τα αντικείμενα που ήταν αποθηκευμένα σε οικίσκο που καταστράφηκε από την πυρκαγιά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας