13:46 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Τον Ιούνιο η Κίνα θα φτάσει τα 65 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού την εβδομάδα

Τον Ιούνιο η Κίνα θα φτάσει τα  65 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού την εβδομάδα

Τα πράγματα όσον αφορά τον κορονοϊό φαίνεται ότι δεν βαίνουν καλώς – για την Κίνα, τουλάχιστον. Στο Πεκίνο έχει σημάνει συναγερμός, διότι η πολυπληθέστατη χώρα αντιμετωπίζει νέο κύμα εξάπλωσης της παραλλαγής Xbb της Όμικρον, από το οποίο ήδη μολύνονται 40 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε εβδομάδα!

Μάλιστα, αυτές «οι τέσσερις Ελλάδες» σε πληθυσμό θα γίνουν παρελθόν στο τέλος του Ιουνίου, όχι επειδή θα συρρικνωθούν, αλλά επειδή θα πολλαπλασιαστούν!

Τότε θα καταγράφονται 65 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα… Όλα αυτά τα λένε οι ίδιοι οι Κινέζοι, αξιωματούχοι του καθεστώτος, όπως ο Ζονγκ Νανσάν, ειδήμων στις παθήσεις του αναπνευστικού και συνεργάτης της κυβέρνησης.

Σε σύντομο σχόλιό της, η Corriere della Sera έγραψε ότι η κατάσταση είναι χωρίς καμία αμφιβολία λιγότερο επικίνδυνη εν συγκρίσει με αυτό που συνέβαινε τον περασμένο Ιανουάριο στην Κίνα. Τότε μόλις είχε αρθεί η ισχύς της πολιτικής του «μηδενικού κρούσματος» και είχε ξεσπάσει έκρηξη κρουσμάτων. Είχε καταγραφεί το ιλιγγιώδες νούμερο των 37 εκατομμυρίων μολύνσεων ανά ημέρα!

Το ρεκόρ του εφετινού Ιουνίου, αυτά τα 65 εκατομμύρια κρούσματα κάθε εβδομάδα, μεταφράζονται σε 9 εκατομμύρια μολύνσεις την ημέρα. Κατά πολύ λιγότερα θα είναι τα κρούσματα, δηλαδή.

Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου διαβεβαίωσαν τους Κινέζους ότι το επίπεδο κινδύνου δεν θα ξεπεραστεί σε καμία περίπτωση και ότι τα νοσοκομεία δεν θα κατακλυστούν από ασθενείς με κορονοϊό.

Αν και το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει σταματήσει να παρέχει εβδομαδιαία στατιστικά δελτία για τον αριθμό των κορονοϊκών μολύνσεων, η παραλλαγή Xbb αυξήθηκε από 0,2% τον περασμένο Φεβρουάριο, σε 83,6% σήμερα. Οι κινέζοι γιατροί που συνεργάζονται με το κράτος λένε ότι τα συμπτώματα της εν λόγω παραλλαγής είναι ήπια, ωστόσο τονίζουν ότι οι κινεζικές φαρμακοβιομηχανίες έχουν κιόλας ετοιμάσει δύο νέα εμβόλια για την περίσταση: «Είμαστε πολύ μπροστά στην έρευνα και την ανάπτυξη»…

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας