7:59 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Τώρα: Ανακλήθηκε το ερώτημα για αναπληρωτή της Ελένης Τουλουπάκη

Τώρα: Ανακλήθηκε το ερώτημα για αναπληρωτή της Ελένης Τουλουπάκη

Ανακλήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, το ερώτημα το οποίο είχε υποβάλλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με τον αναπληρωτή στην εισαγγελία Διαφθοράς το οποίο είχε αποκαλύψει εχτές το eReportaz.

Ενώ στη σημερινή συνεδρίαση το ΑΔΣ αναμενόταν να αποφασίσει για τον αναπληρωτή ή την αναπληρώτρια της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε σε ανάκληση του ερωτήματος. Αυτό, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, σχετίζεται με τη διαφαινόμενη δημιουργία μιας υπερεισαγγελίας με συνένωση της εισαγγελίας Διαφθοράς και της εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος που αυτομάτως θα σημάνει και την απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη.

Την ίδια στιγμή το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλλει ο εισαγγελέας Γεώργιος Σαπαντζής που δεν επιθυμούσε (για προσωπικούς λόγους) να οριστεί ως αναπληρωτής εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος. Μάλιστα δεν ορίστηκε άλλος αναπληρωτής στη θέση του κ. Σαπαντζή καθώς είναι προφανές ότι το οργανόγραμμα της νέας εισαγγελίας (όταν αυτή δημιουργηθεί) θα είναι διαφορετικό.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας