20:34 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Εκτός του FNP ο ναζιστής Λεπέν - Τον εξωπέταξε η ίδια του η κόρη για αντισημιτικές δηλώσεις

Εκτός του FNP ο ναζιστής Λεπέν - Τον εξωπέταξε η ίδια του η κόρη για αντισημιτικές δηλώσεις

Εκτός του Γαλλικού Εθνικιστικού Κόμματος που ο ίδιος ίδρυσε βρίσκεται πλέον ο Ζαν Μαρί Λε Πεν μετά από μια σειρά διενέξεων και έντονων πολιτικών συγκρούσεων που είχε με την κόρη του Μαρίν, η οποία από το 2011 βρίσκεται στην ηγεσία του. Λίγες ώρες νωρίτερα ο Λε Πεν είχε αρνηθεί να εμφανιστεί για απολογία ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του FNP στο οποίο η ίδια η Μαρίν Λε Πεν τον είχε παραπέμψει.

«Πλέον ο ρόλος του ως επίτιμος πρόεδρος του κόμματος είναι υπό αναθεώρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά, θεωρώντας τον εδώ και πάρα πολύ καιρό ως ένα εξαιρετικά μεγάλο βαρίδι μπροστά στην επίφαση «δημοκρατικότητας» την οποία επιχειρεί να προσδώσει στο κόμμα και μάλλον με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η Μαρίν Λε Πεν δείχνει εξαιρετικά προσεκτική στις διατυπώσεις της, και θέλει με κάθε τρόπο να αποσυνδέσει το κόμμα της από φιλορατσιστικές και αντισημιτικές ρητορείες, κάτι που δεν έδειξε να συμμερίζεται ο γνωστός ναζιστής πατέρας της.

Το Ολοκαύτωμα που έκαψε τον Ζαν Μαρί Λε Πεν

Ο Λε Πεν ίδρυσε το FNP το 1972 και έμεινε επικεφαλής για τα επόμενα 39 χρόνια, όταν και τον διαδέχθηκε η κόρη του Μαρίν. Οι αποστάσεις που προσπάθησε να κρατήσει η νέα αρχηγός του από τις ξεκάθαρα φιλοναζιστικές θέσεις του πατέρα και προκατόχου της, προσέκρουαν διαρκώς σε εμπόδια, ενώ το ποτήρι για εκείνη δείχνει να ξεχείλισε όταν σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ζαν Μαρί Λε Πεν χαρακτήρισε το Ολοκαύτωμα ως «μια λεπτομέρεια της ιστορίας», φράση που έγινε και αιτία να τον καλέσει στην απολογία στην οποία και δεν προσήλθε, με αποτέλεσμα την αναστολή της ιδιότητός του ως μέλος του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας