12:18 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Του Κυρανάκη η... μακαρονάδα τον οδηγεί στην πόρτα εξόδου

Του Κυρανάκη η... μακαρονάδα  τον οδηγεί στην πόρτα εξόδου

Αν υπάρχει ένας κυβερνητικός βουλευτής που βρίσκεται μια στο καρφί και μια στο πέταλο, το όνομά του είναι Κωνσταντίνος Κυρανάκης! Ναι, ένας από τους… φερέλπιδες -όπως έλεγαν και έγραφαν οι παλαιότεροι- της κεντροδεξιάς παράταξης. Ένας νέος πολιτικός που μπήκε φουριόζος στη Βουλή και ονειρευόταν υπουργεία, αλλά έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια μάλλον πρέπει να σκέφτεται την επόμενη μέρα εκτός… κόμματος. Διότι ο Κυρανάκης κατάφερε και επισκίασε ακόμα και τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος βγήκε και ζήτησε την κατάργηση των μισών αστυνομικών υπηρεσιών. Προφανώς διότι θα αναλάβει προσωπικά την τήρηση της τάξεως και την προστασία των πολιτών. Από τα παράθυρα της Αναστασίας Γιάμαλη, όπως τον δείχνουν και στο τρέιλερ οι «Ράδιο Αρβύλα», ο Σπίρτζης είχε πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει. Κοτζάμ… Σταρ Τρεκ ασχολήθηκε μαζί του! Κι όμως, ο Κυρανάκης έσβησε από τον χάρτη τον άλλοτε υπουργό Μεταφορών. Σκόνη τον έκανε! Διότι πρόσφερε σοφία στους Έλληνες, όταν του τέθηκε το ερώτημα γιατί δεν μειώνει η κυβέρνηση τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

«Προφανώς και όλοι θα θέλαμε ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος. Τι συμβαίνει όμως εδώ; Ναι, ο πλούσιος και ο φτωχός -δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις, αλλά ας τις χρησιμοποιήσω και εγώ για την οικονομία της συζήτησης- έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν μεν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία, από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει αδύναμους και μεσαία τάξη», απάντησε ο Κωνσταντίνος!

Ότι δεν μετατράπηκε εκείνη την ώρα το Blue Sky σε… Black Sky από τις αστραπές και τις βροντές το οφείλει σε θαύμα ο Κυρανάκης.  Ίσως επειδή έχει πάρει την ευχή της Αγιάς Σοφιάς.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που προκαλεί ο Κωνσταντίνος με μια δήλωσή του. Το ίδιο συνέβη και στις 19 του περασμένου Ιουλίου όταν σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε, βέβαια, μπήκε στο στόχαστρο διαφόρων κυβερνητικών στελεχών επειδή με τα λόγια του δεν υιοθετούσε απλώς την άποψη της κοινής γνώμης, αλλά και τη ρητορική της αντιπολίτευσης.

«Προφανώς και όλοι ενοχλούμαστε με την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για δύο βιασμούς. Όλο αυτό έχει πληγώσει την κοινωνία και μεγαλώνει το χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και Δικαιοσύνης. Αυτό το χάσμα ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει μεγαλώσει. Δηλαδή σήμερα αν μας βλέπει ένας βιαστής, ας πούμε, και ακούει ότι τα δικαστήρια αφήνουν ελεύθερους βιαστές τέτοιων εγκλημάτων και τέτοιων θυμάτων, ανηλίκων μάλιστα, μπορεί να νομίζει ότι μπορεί και εγώ να αφεθώ ελεύθερος αν έχω έναν καλό δικηγόρο», είχε πει τότε ο Κυρανάκης.

Αλλά και τον Ιούνιο του 2021 το Twitter είχε κρεμάσει τον νεαρό βουλευτή. Τότε, όμως, την πάτησε στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές νομοθετικές παρεμβάσεις.

«Το μάζεμα των ελιών ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό, τι γίνεται όμως όταν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας, του ίδιου ή της οικογένειάς του, και του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο η ΝΔ, όχι η Αριστερά, η ΝΔ του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν, περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου γι’ αυτούς;» είχε πει τότε μέσα στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Η επίκληση ασθένειας προκάλεσε την έκρηξη της κοινωνίας.

Τελικά, ο Κυρανάκης είτε υπεραμύνεται των ενεργειών της κυβέρνησης είτε ασκεί κριτική, πάντα στρέφει τους πάντες εναντίον του. Γι’ αυτό, άλλωστε, του είχε επιβληθεί εμπάργκο και κάποια στιγμή διακινούνταν σενάρια που τον ήθελαν έτοιμο για μεταγραφή σε άλλους πολιτικούς φορείς της δεξιάς πολυκατοικίας. Πώς, άλλωστε, θα ανταγωνιστεί στον Νότιο Τομέα της Αττικής τα μεγαθήρια που θα κατέβουν υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία, όταν οι επιδόσεις του κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του παραπέμπουν σε θερμοκρασίες Νευροκοπίου;

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας