3:24 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Tουλουπάκη-Novartis: Έγγραφο αποκαλύπτει μίζα σε πολιτικό

Tουλουπάκη-Novartis: Έγγραφο αποκαλύπτει μίζα σε πολιτικό

Επιστολή της Τουλουπάκη στην Βουλή αποκαλύπτει έγγραφο , κατά πάσα πιθανότητα του FBI(;), που  μιλάει για μίζες σε πολιτικό πρόσωπο από το 2017. Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έστειλε την επιστολή την περασμένη Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή της η κυρία Τουλουπάκη, στα γραφεία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς υπάρχει «απόρρητο έγγραφο αλλοδαπών Αρχών» (σ.σ.: προφανώς από το FBI), στο οποίο παρατίθεται η πληροφορία ότι από στέλεχος της εταιρίας Novartis Hellas κατέληξαν χρήματα σε πολιτικό πρόσωπο, του οποίου η ιδιότητα «και μόνο προσδιορίζεται στο έγγραφο αυτό». Τα χρήματα δε αυτά προήλθαν, όπως αναφέρουν οι Αρχές της τρίτης χώρας, από το «μαύρο ταμείο» της Novartis.

Το 2017

Το έγγραφο φέρεται να διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017, όταν ακόμα επικεφαλής της Εισαγγελίας ήταν η Ελένη Ράικου και σύμφωνα με νομικές πηγές προσθέτει μια πληροφορία μάλλον άγνωστη ,μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό. Κι αυτό γιατί όλες οι πλευρές διατείνονταν πως την εποχή εκείνη δεν υπήρχε καμία ένδειξη εμπλοκής πολιτικού προσώπου. Το απόρρητο αυτό έγγραφο όμως έρχεται να ανατρέψει αυτή την εκδοχή αφού κάνει λόγο για μίζα σε «μη κατονομαζόμενο πολιτικό πρόσωπο». Το έγγραφο δεν υπάρχει στη δικογραφία γιατί όπως αναφέρεται υπάρχει ρητή απαγόρευση χρήσης του.

Γιατί εστάλη

Η κα Τουλουπάκη, όπως αναφέρει έστειλε το συγκεκριμένο έγγραφο με αφορμή δημοσιεύματα περί μη ύπαρξης ενδείξεων για εμπλοκή πολιτικού προσώπου εκείνη την περίοδο. Μπορεί λοιπόν να μην το αναφέρει αλλά προφανώς η κα Τουλουπάκη αναφέρεται εμμέσως στην κατάθεση της κας Ράικου στην Επιτροπή όπου υποστήριξε πως τον Φεβρουάριο του 2017 η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την επισκέφθηκε στο γραφείο της και της ανέφερε πρώτη φορά την εκδοχή να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση. Επίσης πως ο πρώην υπουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος της τηλεφώνησε έναν μήνα μετά κι επέμενε να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή, ενώ εκείνη ισχυριζόταν ότι δεν είχε καμία πληροφορία για πολιτικά πρόσωπα.

Πηγή: Dikastiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας