13:09 Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Τουρίστας ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του GPS και κατέληξε στο βυθό της θάλασσας

Τουρίστας ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του GPS και κατέληξε στο βυθό της θάλασσας

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε, όταν οι τουρίστες, που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τους τοπικούς δρόμους, εμπιστεύτηκαν την αξιόπιστη συσκευή GPS για την πλοήγησή τους στο γραφικό νησί.

Σε ένα κωμικό και συνάμα μπερδεμένο περιστατικό, ένας τουρίστας που επισκέφθηκε τη Χαβάη βρέθηκε σε μια μάλλον απροσδόκητη κατάσταση, όταν οδήγησε κατά λάθος το αυτοκίνητό του σε ένα λιμάνι, ενώ ακολουθούσε επιμελώς το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης. Το ασυνήθιστο ατύχημα τράβηξε την προσοχή και άφησε άναυδους τόσο τον οδηγό όσο και τους περαστικούς.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε, όταν οι τουρίστες, που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τους τοπικούς δρόμους, εμπιστεύτηκαν την αξιόπιστη συσκευή GPS για την πλοήγησή τους στο γραφικό νησί. Ωστόσο, μια σειρά από ατυχείς στροφές και λανθασμένες κατευθύνσεις τους οδήγησαν σε λάθος δρόμο, με τελικό αποτέλεσμα να οδηγηθούν κατευθείαν στα νερά του λιμανιού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 


Οι αυτόπτες μάρτυρες παρακολουθούσαν έκπληκτοι το αυτοκίνητο του μπερδεμένου οδηγού, αγνοώντας την επικείμενη περιπέτεια, να συνεχίζει την πορεία του προς την άκρη του λιμανιού. Οι αναστεναγμοί μετατράπηκαν σε γέλια καθώς το όχημα βυθίστηκε σταδιακά, με τους τροχούς του να χάνουν την επαφή με το έδαφος. Οι παρευρισκόμενοι με γρήγορη σκέψη δεν έχασαν χρόνο και ανέλαβαν δράση. Έσπευσαν προς διάσωση, βουτώντας στα βάθη του λιμανιού για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του οδηγού και των τυχόν επιβατών. Ευτυχώς, όλοι κατάφεραν να βγουν σώοι από το βυθιζόμενο αυτοκίνητο.

Οι τοπικές αρχές έφτασαν γρήγορα στο σημείο για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Οι δύτες στάλθηκαν για να ασφαλίσουν το βυθισμένο όχημα και να κανονίσουν την ανάσυρσή του από το λιμάνι, ενώ οι αστυνομικοί ανέκριναν τον οδηγό για να συνθέσουν τα γεγονότα που οδήγησαν στο ασυνήθιστο περιστατικό.

Ο οδηγός, ο οποίος εμφανίστηκε αμήχανος εξήγησε ότι η απόλυτη εμπιστοσύνη στις οδηγίες του δορυφορικού πλοηγού είχε τελικά προκαλέσει το ναυτικό ατύχημα. Το σύστημα GPS, μη λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία του λιμανιού, τους οδήγησε σε μια πορεία που δεν τους άφησε άλλη επιλογή από το να πλεύσουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας