17:01 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Τουρκία: Επιδρομή της αστυνομίας και πάνω από 200 συλλήψεις στο Pride

Τουρκία: Επιδρομή της αστυνομίας και πάνω από 200 συλλήψεις στο Pride

Η τουρκική αστυνομία επέδραμε για μία ακόμη φορά στην Πορεία Pride της Κωνσταντινούπολης, προχωρώντας σε περισσότερες από 200 συλλήψεις ακτιβιστών και δημοσιογράφων στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ.

Έφοδοι σε μπαρ και συλλήψεις θαμώνων
Πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, η οποία ήταν απαγορευμένη, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε μπαρ της συνοικίας Τζιχανγκίρ κοντά στο Ταξίμ και συνέλαβαν στην τύχη θαμώνες, ανάμεσά τους δημοσιογράφους και μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Οπως κάθε χρονιά, η πορεία ήταν απαγορευμένη από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, αλλά εκατοντάδες διαδηλωτές με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό.

Την απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητάει η Διεθνής Αμνηστία

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν επί μία ώρα πορεία στους δρόμους του Τζιχανγκίρ με την υποστήριξη των κατοίκων που βγήκαν στα παράθυρά τους.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Kaos GL μέτρησε τουλάχιστον 200 συλλήψεις, ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία που ζήτησε με μήνυμα στο Twitter την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Δικαστήριο αθώωσε τους φοιτητές που βρέθηκαν κατηγορούμενοι γιατί συμμετείχαν στο Pride

Athens Pride 2019: Στα χρώματα του ουράνιου τόξου “ντύθηκε” η Αθήνα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας