11:17 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Τουρκία: Ουρές για καύσιμα και προϊόντα - Αγοράζουν τα κόκαλα αντί για κρέας

Τουρκία: Ουρές για καύσιμα και προϊόντα - Αγοράζουν τα κόκαλα αντί για κρέας

Τουρκία: Οι εικόνες εξαθλίωσης στην Τουρκία ολοένα και αυξάνονται καθώς η οικονομία της χώρας καταρρέει με τα προϊόντα πρώτης ανάγκης να είναι σε έλλειψη. Σε πολλές περιπτώσεις τα καταστήματα βάζουν σειρά προτεραιότητας για τις αγορές ενώ υπάρχουν ουρές για τα καύσιμα ώστε οι Τούρκοι να προλάβουν τις αλλαγές στις τιμές. Οι Τούρκοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν κρέας. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία κρεοπώλη στο FOX που λέει πως πλέον δεν πουλάει κρέας, αλλά του ζητούν όλο και περισσότεροι τα κόκαλα, τα οποία και δίνει δωρεάν. «Δώσε μας λίγα κόκαλα να τα βάλουμε στο φαγητό ώστε να μυρίζει κρέας» του λένε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη καλούν τον κόσμο, απλώς να κάνουν κάποιες περικοπές. «Ίσως να έχουμε κάποιες οικονομικές δυσκολίες» λέει ο βουλευτής του ΑΚΡ Ζουλφού Ντεμπιρμπάγ και καλεί τον κόσμο «αντί να τρώμε 1-2 κιλά κρέας ας τρώμε μισό κιλό το μήνα! Κι ας αγοράζουμε δύο ντοματούλες»!

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ η 10% αύξηση σε μια νύχτα και σχεδόν ο διπλασιασμός της τιμής του υγραερίου μέσα σε έξι μήνες έχει επηρεάσει πάρα πολύ τους Τούρκους, όταν ο βασικός μισθός είναι στα 200 ευρώ. Η τιμή της βενζίνης στην Τουρκία είναι χαμηλότερη σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη αφού η τουρκική κυβέρνηση δεν αυξάνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, για να μην ξεφύγει ο πληθωρισμός. Συνεπώς κυμαίνεται στα 0,80 με 0,90.,

Αντίστοιχες εικόνες αναμένονται και σε άλλα προϊόντα. Στα σούπερ μάρκετ υπάρχει μεγάλη ζήτηση καθώς σε προϊόντα όπως ζάχαρη, καφέδες, γάλα, λάδι θα αυξηθούν κι άλλο σε πέντε μέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις καθώς τα καταστήματα επιβάλλουν περιορισμούς για να εξυπηρετήσουν όλους τους καταναλωτές. Επισημαίνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τους διοικητές των τραπεζών υπό τον Κεντρικό Τραπεζίτη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα. Ωστόσο υπάρχει ανησυχία σήμερα Παρασκευή μήπως ανακοινωθούν μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας