22:12 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Τουρκία, Πακιστάν και Αφγανιστάν καλούν τους Ταλιμπάν να δεσμευθούν για την ειρήνη

Τουρκία, Πακιστάν και Αφγανιστάν καλούν τους Ταλιμπάν να δεσμευθούν για την ειρήνη

Η Τουρκία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν καλούν τους Αφγανούς Ταλιμπάν να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους για την επίτευξη μιας διευθέτησης έπειτα από διαπραγμάτευση για διαρκή ειρήνη στο Αφγανιστάν, δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα μετά τις συνομιλίες.

H ειρηνευτική διάσκεψη για το Αφγανιστάν, που διεξάγεται με την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη και συνδιοργανώνεται από την Τουρκία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο, Σάββατο, αναβλήθηκε λόγω της μη συμμετοχής των Ταλιμπάν. Δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία για αυτές τις συνομιλίες, αλλά η Άγκυρα ανέφερε ότι θα διεξαχθούν μετά τον ιερό μήνα των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι.

Μετά τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Αφγανός υπουργός Εξωτερικών Χανίφ Ατμάρ και ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Σαχ Μαχμούντ Κουσέρι δήλωσαν ότι “αποδοκιμάζουν το συνεχιζόμενο υψηλό επίπεδο της βίας στο Αφγανιστάν”, προσθέτοντας ότι “υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός” προκειμένου να τερματιστεί η βία και να “υπάρξει ευνοϊκό κλίμα για τις ειρηνευτικές συνομιλίες”.

Διαβάστε επίσης 

Συνομιλίες μεταξύ των ΥΠΕΞ Αφγανιστάν, Πακιστάν και Τουρκίας για την αφγανική ειρηνευτική διαδικασία

ΗΠΑ: Ενισχύσεις στο Αφγανιστάν για να βοηθήσουν στην αποχώρηση του στρατού

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας