21:04 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Τουρκικά ΜΜΕ: Δείχνουν χάρτες με τη "νέα" εμβέλεια του πυραύλου Tayfun

Τουρκικά ΜΜΕ: Δείχνουν χάρτες με τη "νέα" εμβέλεια του πυραύλου Tayfun

Νέους χάρτες με μεγαλύτερο βεληνεκές του πυραύλου Tayfun παρουσιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή ότι ο εν λόγω πύραυλος μπορεί να φτάσει έως και τα 1.000 χλμ., απειλώντας ουσιαστικά μια σειρά από χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως “η Ελλάδα εξοπλίζεται από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και το Καστελόριζο” και πως οι “ΗΠΑ έχουν βάσεις παντού”.

 

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: “H Eλλάδα εξοπλίζεται και όλη η επικράτεια της έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση Όπως βλέπετε στον χάρτη οι ΗΠΑ διαθέτουν 9 βάσεις στην Ελλάδα. Κάποιες τις χρησιμοποιεί προσωρινά όμως συνολικά ο αριθμός τους είναι 9. Εδω η Αλεξανδρούπολη έχει μεγάλη σημασία καθώς το καλοκαίρι του 2021 είχαν μεταφέρει 400 τεθωρακισμένα, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων απο τα σύνορα μας δηλαδή κάτω απο τη μύτη μας.

“Τώρα σχεδιάζουν την επέκταση και την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας στην Κρήτη. Υπάρχει λόγος. Να εξηγήσουμε… το Καστελόριζο είναι το  πιο κοντινό νησί σε μας, και το πιο μακρινό στην ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας. Η περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου θεωρείται ‘το μαλακό υπογάστριο της Ελλάδας’ Θέλουν να εμποδίσουν τα πλοία που θα βγαίνουν από τα Στενά και θα φτάνουν στην περιοχή. Στην βάση της Σούδας θα εγκατασταθούν τα εκσυγχρονισμένα F-16 Viper και τα γαλλικά μαχητικά Rafale”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερντογάν: Η Αθήνα είναι στην εμβέλεια του πυραύλου Tayfun – Σε πανικό οι Έλληνες

Ερντογάν: Λένε ότι ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, ναι, θα το κάνει, αν δεν μείνετε ήρεμοι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας