12:12 Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Τουρκικά ΜΜΕ για Rafale: "Η χαρά της Ελλάδας για αεροσκάφη από δεύτερο χέρι"

Τουρκικά ΜΜΕ για Rafale: "Η χαρά της Ελλάδας για αεροσκάφη από δεύτερο χέρι"

Έντονη είναι η ενόχληση της Άγκυρας για τη άφιξη των 6 πρώτων Rafale στην Ελλάδα, με τα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το skai.gr, να φιλοξενούν εκτενή δημοσιεύματα για τα γαλλικά αεροσκάφη που προστέθηκαν χθες στο στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ενδεικτικά, η εφημερίδα Hurriyet κάνει λόγο για “σόου της Ελλάδας με τα Rafale”, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του κατά την τελετή παραλαβής έστειλε εμμέσως μήνυμα στην Τουρκία. Προσθέτει δε ότι το κόστος για τα μαχητικά αεροσκάφη άγγιξε τα 3,3 δισ. ευρώ. Παράλληλα, αναφέρεται και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που λένε ότι όλα αυτά γίνονται για να αποφύγει η κυβέρνηση τα πραγματικά προβλήματα.

Σε μικρότερο δημοσίευμα, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet γράφει ότι έφτασε στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα των Rafale, ενώ ειδική αναφορά κάνει στον αγιασμό των αεροσκαφών, φιλοξενώντας μάλιστα και αντίστοιχη φωτογραφία.

Την ίδια ώρα, η Sabah σε ένα πικρόχολο σχόλιο επισημαίνει “η χαρά της Ελλάδας για αεροσκάφη από δεύτερο χέρι” προσπαθώντας να υποβαθμίσει την αγορά τους και την ισχύ που παρέχουν στη θωράκιση της χώρας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global σε ρεπορτάζ του υπογραμμίζει ότι η Ελλἀδα είχε παραγγείλει αυτά τα αεροσκάφη την περίοδο της κορύφωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την ενίσχυση της αεράμυνας της. Συμπληρώνει ότι η Ελλάδα θα παραλάβει επιπλέον 18 μαχητικά από τη Γαλλία. “Το κόστος όλης της συμφωνίας φτάνει τα 3,3 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνησης το 2021, αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 41% και έφτασαν στα 5,5 δισ. ευρώ”.

Διαβάστε ακόμη 

Τουρκικός Τύπος για τα Rafale: πλεονέκτημα στην αεροπορία της Ελλάδας εάν θα αντιμετωπίσει τον πολύ μεγαλύτερο στρατό της Τουρκίας

Μακρόν σε Κυρ. Μητσοτάκη για Rafale: “Οικοδομούμε την Ευρώπη της άμυνας”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας