8:41 Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τούρκος υπ. Υγείας: Το τουρκικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι στο τελικό στάδιο

Τούρκος υπ. Υγείας: Το τουρκικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι στο τελικό στάδιο

Το τουρκικό εμβόλιο κατά της COVID-19 έχει φτάσει στο τελικό στάδιο των ανθρώπινων δοκιμών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας στις 9 Ιουνίου.

Μιλώντας μετά από μια τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ο Φαχρετίν Κότζα δήλωσε: “Την επόμενη εβδομάδα η Τουρκία θα εμβολιάσει εθελοντές για δοκιμές φάσης 3. Ανθρώπους. Πολλά προγράμματα ανάπτυξης εμβολίων βρίσκονται σε εξέλιξη. Ένα από αυτά έχει φτάσει στο τελικό στάδιο.

Επίσης, η Τουρκία από τις 10 Ιουνίου έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της εκστρατείας εμβολιασμού COVID-19 καθώς τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω θα αρχίσουν να εμβολιάζονται, σημείωσε ο Κότζα.

Άτομα άνω των 40 θα συμπεριληφθούν επίσης στην προσπάθεια εμβολιασμού την επόμενη Δευτέρα, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη επιστημονικές μελέτες σχετικά με το ζήτημα αν τα εμβόλια παρέχουν ανοσία για μια ορισμένη χρονική περίοδο και πόσο μεγάλη είναι η αναγκαιότητα μιας τρίτης δόσης για άτομα που έχουν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου, είπε.

Από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού COVID στις 14 Ιανουαρίου, λέει πως έχει χορηγήσει πάνω από 31,75 εκατομμύρια εμβόλια προστασίας ενάντια στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης 

Νέα έρευνα: Το εμβόλιο της AstraZeneca πιθανώς σχετίζεται με αυτοάνοση αιμορραγία

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας