0:49 Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Τραμπ: Επιμένει ότι έγινε νοθεία και αρνείται να πει αν έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης Μπ. Μπαρ

Τραμπ: Επιμένει ότι έγινε νοθεία και αρνείται να πει αν έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης Μπ. Μπαρ

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε σήμερα να πει εάν έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ, ο οποίος δήλωσε πως δεν έχει διαπιστώσει επαρκή νοθεία ώστε να ακυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Δεν έχει κάνει ακόμη τίποτα», είπε ο Τραμπ, σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, στον Λευκό Οίκο.

«Δεν έψαξαν πολύ και για να είμαι ειλικρινής, είναι απογοητευτικό», συμπλήρωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, εμπιστεύεται άραγε ακόμη τον υπουργό του;

«Θέστε μου το ερώτημα σε μερικές εβδομάδες», απάντησε ο δισεκατομμυριούχος, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες του περί «νοθείας», χωρίς να παράσχει συγκεκριμένα στοιχεία.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε δει νοθεία σε μια κλίμακα τέτοια που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών», είχε δηλώσει την Τρίτη ο Μπιλ Μπαρ.

Το βίντεο του Τραμπ περί νοθείας

Εν τω μεταξύ σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, διάρκειας 46 λεπτών,  ζήτησε για άλλη μια φορά να ανατραπεί το εκλογικό αποτέλεσμα και για άλλη μία φορά ισχυρίστηκε ότι έχει γίνει εκλογική νοθεία.

“Αυτή ίσως είναι η σημαντικότερη ομιλία που έχω κάνει”  είπε ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ και μετά συνέχισε λέγοντας ότι οι εκλογές νοθεύτηκαν, ότι τα αποτελέσματα θα έπρεπε να ανατραπούν σε αρκετές Πολιτείες όπου ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πήρε περισσότερες ψήφους από τον ίδιο και κάλεσε το Ανώτατο Δικαστήριο να παρέμβει. Έκανε επανειλημμένους ισχυρισμούς για απάτη, για ψήφους νεκρών ανθρώπων, μυστηριώδεις ανωμαλίες στα εκλογικά μηχανήματα.

Ακόμα υποστήριξε ότι υπήρξε διαφθορά σε μεγάλες πόλεις με δημοκρατικές ψήφους που πήγαν στον Τζο Μπάιντεν. “Αυτές οι εκλογές ήταν απάτη. Όλοι το ξέρουν. Δεν με νοιάζει να χάσω τις εκλογές, αλλά θέλω να χάσω δίκαια. Αυτό που δεν θέλω να κάνω είναι να κλαπούν από τον αμερικανικό λαό” διαμαρτυρήθηκε ο Τραμπ ενώ λίγο νωρίτερα επέδειξε ένα γράφημα όπου υποστήριξε ότι ήταν το σχέδιο κλοπής των εκλογών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση Μαντλίν: Απαγγέλλονται κατηγορίες στον βασικό ύποπτο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας