19:37 Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Τραμπ κατά πάντων στην δίκη για τα περιουσιακά του στοιχεία

Τραμπ κατά πάντων στην δίκη για τα περιουσιακά του στοιχεία

Σε ανοικτό πόλεμο με το δικαστικό σύστημα που τον καταδιώκει βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στην λάβρος στην πολύκροτη υπόθεση για την υπεραξία των περιουσιακών του στοιχείων, που κατηγορείται ότι εμφάνισε αποκομίζοντας έως και 1 δις δολάρια.

Στις δηλώσεις του επιτέθηκε στην γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

«’Έχουμε μία ρατσίστρια γενική εισαγγελέα, που κάνει ένα σόου τρόμου, που εργάζεται επί τη βάσει ότι θα πιάσει τον Τραμπ πριν καν μάθει το παραμικρό για εμένα. Το χρησιμοποίησε για να είναι υποψήφια κυβερνήτης. Σχεδόν δεν πήρε καμία ψήφο. Μετά είπε: «τώρα θα επιστρέψω να τσιμπήσω τον Τραμπ και πάλι. Κι έτσι είμαστε εδώ. Είναι μία απάτη, ένα ψέμα», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η γενική εισαγγελέας, Λετίσια Τζέιμς, στέλεχος των Δημοκρατικών, επιδιώκει να καταλογιστεί πρόστιμο ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ και να απαγορευθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην οικογένεια Τραμπ στην Νέα Υόρκη.

«Το μήνυμά μου είναι απλό: «Όσο ισχυρός και να είσαι, όσα λεφτά και να πιστεύεις ότι ίσως έχεις, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Και είναι ευθύνη και καθήκον μου, όπως και δουλειά μου να τον εφαρμόσω. Ο νόμος είναι εξίσου ισχυρός και εύθραυστος και στο δικαστήριο θα παράσχουμε τις αποδείξεις μας», ανέφερε η ίδια.

Από τα πυρά του Ντόναλντ Τραμπ δεν ξέφυγε και ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον, που τον έχει κατηγόρησε για απάτη. Σε συνέντευξή του μίλησε για δικαστή, που μισεί τον Τραμπ, άδικο, και φαύλο, προκειμένου να καταδιώξει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας