5:13 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Τραγωδία στην Άρτα: Με την «Ακολουθία των Αγίων Νηπίων» θα δοθεί στο νεκρό βρέφος το όνομα Λυδία - Ελένη

Τραγωδία στην Άρτα: Με την «Ακολουθία των Αγίων Νηπίων» θα δοθεί στο νεκρό βρέφος το όνομα Λυδία - Ελένη

Με το πρωτόκολλο της «Ακολουθίας των Αγίων Νηπίων» θα δοθεί το όνομα Λυδία – Ελένη το ερχόμενο Σάββατο και λίγο πριν την κηδεία του, στο 5,5 μηνών βρέφος στην Άρτα, που για περίπου 8 ώρες έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση το βρέφος δεν μπορεί να βαπτιστεί, αλλά ούτε και να γίνει αεροβάπτισμα στην περίπτωσή του καθώς δεν ζει γι’ αυτό και θα του διαβαστεί ευχή στην οποία ο ιερέας θα αναφέρει το όνομα του.

Η Ακολουθία των Αγίων Νηπίων κάθε χρόνο ψέλνεται στην εκκλησία στις 29 Δεκεμβρίου και ουσιαστικά είναι αφιερωμένη στα μωρά, σύμφωνα με την παράδοση 14χιλ, που σφαγιάστηκαν με διαταγή του Ηρώδη λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του Ιησού Χριστού στη Βηθλεέμ.

Όταν οι Μάγοι δεν επέστρεψαν στον Ηρώδη να του πουν που είναι ο Χριστός, μηχανεύθηκε άλλο σχέδιο για να εξοντώσει το Θείο Βρέφος. Είχε ακούσει ότι, σύμφωνα με τις Γραφές, τόπος γέννησης του Χριστού θα ήταν η Βηθλεέμ, γι αυτό και έδωσε διαταγή να σφαγούν όλα τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των δύο ετών.

Η χριστιανική Εκκλησία, πολύ σωστά, διακήρυξε την αγιότητα των σφαγιασθέντων αυτών παιδιών, διότι πέθαναν σε μια αθώα ηλικία και υπήρξαν κατά κάποιο τρόπο οι πρώτοι μάρτυρες του χριστιανισμού. Μπορεί, βέβαια, να μη βαπτίσθηκαν εν ύδατι, βαπτίσθηκαν όμως μέσα στο ίδιο ευλογημένο αίμα του μαρτυρίου τους.

«Ταις των αγίων σου Νηπίων πρεσβείαις, των ως θυσίαν λογικήν προσαχθέντων, τω εκ Παρθένου τόκω σου φιλάνθρωπε, λύτρωσαι τους δούλους σου, πολυτρόπων κινδύνων, δίδου δε Σωτήρ ημών, οφλημάτων την λύσιν, και βασιλείας της των ουρανών, ημάς αξίωσον, Δέσποτα Κύριε».

πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στην Άρτα: Από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία ο θάνατος του μωρού

Γαλάζιες Σημαίες: Οι 617 παραλίες που βραβεύτηκαν – Η περιοχή της Ελλάδας που κατέκτησε την πρώτιά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας