22:20 Τρίτη 16 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τρέμουν οι Τούρκοι γιατί χάνουν την υπέροχη και στους αιθέρες και στις θάλασσες στο Αιγαίο

Τρέμουν οι Τούρκοι γιατί χάνουν την υπέροχη και στους αιθέρες και στις θάλασσες στο Αιγαίο

Η παράνοια στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καλά κρατεί, καθώς με την αμυντική ενίσχυση της Ελλάδας και τη στάση που τηρεί, μη αποδεχόμενη την τουρκική προπαγάνδα και παράλληλα αντιδρώντας σε αυτή, οι Τούρκοι αναλυτές έχουν βρει έναν “επικίνδυνο εχθρό” στο πρόσωπο της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά ο τρόμος πηγάζει από το κανάλι Habertürk, με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Εσενγιούρτ, Σαΐτ Γιλμάζ, να μη γνωρίζει πιθανώς πού βρίσκεται η Σούδα, ασχέτως αν μιλά για γειτονική του χώρα και ασχέτως αν θέλει να θεωρείται ειδικός.

“Αυτή την στιγμή σε τοποθεσία που ονομάζεται Σόζα (στο βίντεο που έχει δημοσιεύσει το ίδιο το κανάλι, ο Γιλμάζ δείχνει κάπου αόριστα μεταξύ Σποράδων και Κυκλάδων αλλά πιθανώς εννοεί τη Σούδα) που είναι ένα μέρος εδώ κάπου στα βόρεια στήνοντας μια βάση για F-35 και F-15 τι συμβαίνει;

Τώρα στους Έλληνες δίνουν και F-35.
Παράλληλα με τις φρεγάτες και τις κορβέτες που δίνουν οι Γάλλοι στο ελληνικό ναυτικό, η ανωτερότητα στο Αιγαίο περνά στην Ελλάδα”.

Όμως ο εν λόγω αναλυτής του Habertürk δεν σταματά εκεί: “Τι θα συμβεί αν δεν μας δοθούν και τα F-35 και τα παραχωρήσουν στην Ελλάδα; Η εμβέλεια των δικών μας F-16 είναι 500 χλμ. Ενώ των F-35 είναι 1.100 χλμ. Δηλαδή ένα μαχητικό που απογειώνεται από την Αθήνα θα μπορεί να βομβαρδίσει ακόμη και την Σεβάστεια.
Σε αυτή την κατάσταση θα φτάσουμε. Δηλαδή με την υποστήριξη της Ελλάδας εντός του ΝΑΤΟ και λόγω των δικών μας κακών σχέσεων με το ΝΑΤΟ, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι χάνουμε την υπέροχη και στους αιθέρες και στις θάλασσες στο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα ξεκινά τη διαδικασία απόκτησης των μαχητικών F-35

Διακόπουλος: «Αν η Τουρκία έπαιρνε 100 F-35, θα έκαναν το Αιγαίο σουβλάκι»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας