11:44 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Τρίτη δόση ραντεβού: Χθες προγραμματίστηκαν 153.000 επισκέψεις σε εμβολιαστικά κέντρα

Τρίτη δόση ραντεβού: Χθες προγραμματίστηκαν 153.000 επισκέψεις σε εμβολιαστικά κέντρα

Τρίτη δόση ραντεβού: Εκρηκτική αύξηση εμφανίζουν οι προγραμματισμοί για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα 500.000 πολίτες θα λάβουν το εμβόλιο.
Εκρηκτική αύξηση εμφανίζουν τα ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μόνο τον τελευταίο μήνα περίπου 500.000 πολίτες προγραμμάτισαν την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους. Ο αυξημένος αριθμός για την Τρίτη δόση ραντεβού οφείλεται κατά βάση λόγω της ανακοίνωσης των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ


Αριθμός Ρεκόρ για τα ραντεβού του εμβολίου

Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς κινούνται και τα ραντεβού της τρίτης δόσης καθώς χθες, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου επιτεύχθηκε αριθμός-ρεκόρ με 153.000 πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους. Μάλιστα, χθες Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 25.000 ήταν τα ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν για την πρώτη δόση.

πενθυμίζεται ότι η χορήγηση της αναμνηστικής  δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Πιερρακάκης: Πάνω από 1,6 εκατομμύρια για την Τρίτη δόση ραντεβού

 

Το τελευταίο σαββατοκύριακο κλείστηκαν 187 χιλιάδες ραντεβού για την αναμνηστική δόση. Πιο συγκεκριμένα, 444.000 ραντεβού για εμβόλιο με την 1ης δόση και 1,2 εκατομμύρια ραντεβού για την 3η δόση κλείστηκαν τις τελευταίες 30 μέρες, όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το τελευταίο σαββατοκύριακο κλείστηκαν 187 χιλιάδες ραντεβού για την αναμνηστική δόση. «Βλέπουμε σημαντική κινητικότητα στα συστήματα και νομίζω με αυτά τα δεδομένα εντός της εβδομάδας θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς 1ης δόσης».

Τρίτη δόση ραντεβού

Πιερρακάκης: Τι λέει για την αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, αναφέρθηκε στις δυο νέες υπηρεσίες για βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής και τόνισε ότι πλέον δεν είναι απαραίτητη η επίσκεψη στα ΚΕΠ ή στα αστυνομικά τμήματα για βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής για εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου και ιδιωτικού συμφωνητικού.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «σε περίπου 1,5 μήνα από τώρα θα δοθούν μισό εκατομμύριο ψηφιακές υπογραφές δωρεάν σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες. Από κει και πέρα κάθε Έλληνας πολίτης με κάθε νέα ταυτότητα θα έχει και ψηφιακή υπογραφή.

Όσον αφορά στην αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού από χώρες εκτός ΕΕ, ο υπουργός τόνισε ότι δρομολογείται η διαδικασία για επίλυση του ζητήματος, εφόσον πρώτα υπάρξει μέριμνα σχετικά με το ζήτημα της αξιολόγησης για την γνησιότητά τους, καθώς «κάποια πιστοποιητικά από ξένες χώρες είναι ακόμη και χειρόγραφα».

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για ενδυνάμωση της προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Αυτό που σχεδιάζεται είναι η αποστολή μηνυμάτων όχι μόνο για υπενθύμιση και προτροπή για εξετάσεις που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. «Με βάση την ηλικία μπορούμε να στείλουμε συγκεκριμένα παραπεμπτικά και να προτρέψουμε τον κόσμο να κάνει συγκεκριμένες εξετάσεις, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες μαστογραφία».

Τα επόμενα σχέδια και εφαρμογές, όπως είπε χαρακτηριστικά θα είναι η ίδρυση ατομικής επιχείρησης, μεταβίβαση ακινήτων με μια επίσκεψη στον συμβολαιογράφο, αλλά και ανανέωση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας. «Μέσα σε δυο μήνες θα έχουμε δει όλες αυτές τις υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας