14:48 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα: Ράντζα και νοσηλείες στους διαδρόμους δίπλα σε… κούτες (Βίντεο)

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα: Ράντζα και νοσηλείες στους διαδρόμους δίπλα σε… κούτες (Βίντεο)

Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, όπως προκύπτει από φωτογραφίες που απέστειλε αναγνώστης στο eReportaz.gr

Ασθενείς στρυμωγμένοι σαν σαρδέλες ο ένας επάνω στον άλλο, σε πρόχειρα κρεβάτια, με τα υπάρχοντα τους παραμάσχαλα, να προσπαθούν να βοηθηθούν από το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου που είχε εφημερία.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, όπου παραμένουν πολλές φορές για ώρες δίχως κάποιος να τους δώσει σημασία.

Σε άλλη φωτογραφία ασθενείς έχουν «στοιβαχτεί» ο ένας δίπλα στον άλλο στο διάδρομο της παθολογικής κλινικής, ο οποίος έχει μετατραπεί αναγκαστικά σε θάλαμο νοσηλείας. Λίγα μέτρα πιο κει, άλλος ασθενής νοσηλεύεται σε κρεβάτι ξανά σε διάδρομο και δίπλα του ακριβώς υπάρχουν κούτες με αναλώσιμα και καθαριστικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τις τελευταίες εβδομάδες προκύπτουν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Σε ανακοίνωσή τους 70 γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεννηματάς» κάνουν λόγο για ανυπόφορες συνθήκες τέτοιες που «γιατροί και οι νοσηλευτές πρέπει να κάνουν ακροβατικά και να σέρνουν τα φορεία, για να καταφέρουν να περάσουν και να φτάσουν τους ασθενείς».

Κοινή διαπίστωση είναι ότι για να εκλείψουν εικόνες ντροπής μόνη και βασική προϋπόθεση είναι η ενίσχυση των νοσοκομείων σε προσωπικό.

Συνεπώς το ερώτημα που τίθεται δεν είναι ρητορικό αλλά ουσιαστικό: Θα επιτρέψει ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με την ευαισθησία που έχει δείξει σε ανάλογες περιπτώσεις, να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση ή θα αναλάβει να δώσει επιτέλους τη λύση που απαιτείται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη: Ο συνδικαλιστής που τα έβαλε με το σύστημα και κινδυνεύει με απόλυση

«Γ.Γεννηματάς»: Η φωτογραφία στα επείγοντα είναι κανόνας, λένε 70 γιατροί του νοσοκομείου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας