2:36 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Τροχαία Αττικής: Μέσα σε μια εβδομάδα διαπιστώθηκαν 1762 παραβάσεις σε φορτηγά και λεωφορεία

Τροχαία Αττικής: Μέσα σε μια εβδομάδα διαπιστώθηκαν 1762 παραβάσεις σε φορτηγά και λεωφορεία

Σε 1762 ανήλθαν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από την Τροχαία Αττικής σε ειδικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε λεωφορεία και φορτηγά οχήματα από 11 έως 17 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα 705 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε λεωφορεία, οι οποίες αφορούσαν:467 σχετικές με ταχογράφους, 196 σχετικές με παραβίαση ωραρίων-ανάπαυσης, 26 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 2 για οδήγηση από οδηγούς οι οποίοι δεν χρησιμοποιούσαν κάρτα ψηφιακού ταχογράφου, 7 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου, 1 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και 3 λοιπές παραβάσεις τροχαίας νομοθεσίας.

Παράλληλα 1.057 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε φορτηγά, οι οποίες αφορούσαν: 702 σχετικές με ταχογράφους, 255 σχετικές με παραβίαση ωραρίων-ανάπαυσης, 34 για αντικανονική χρήση της κάρτας ταχογράφου οδηγού, 15 παραβάσεις για φθαρμένα ελαστικά, 13 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 7 για οδήγηση από οδηγούς οι οποίοι δεν χρησιμοποιούσαν κάρτα ψηφιακού ταχογράφου, 7 για σκόπιμη επέμβαση με συσκευές που παρακάμπτουν το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης SCR (μη χρήση ADBLUE), 3 για ΚΤΕΟ, 3 για χρήση κάρτας ταχογράφου έτερου οδηγού, 3 για παραβίαση σφράγισης της συσκευής του ταχογράφου, 2 για ανασφάλιστα οχήματα, 2 για στέρηση άδειας ικανότητας οδηγήσεως, 1 για επισφαλή φόρτωση, 1 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, και 7 λοιπές παραβάσεις τροχαίας νομοθεσίας

Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για σκόπιμη επέμβαση στη συσκευή ταχογράφου με τοποθέτηση μαγνήτη στον αισθητήρα κίνησης (δότη) προκειμένου να παραποιούνται – αλλοιώνονται οι καταγραφόμενες ενδείξεις του ταχογράφου (χρόνος οδήγησης, διαλείμματα κ.τ.λ.).

Τα οχήματα οδηγήθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, στα οποία αντικαταστάθηκαν ο αισθητήρας κίνησης με αντιμαγνητική θωράκιση και εκδόθηκε νέα βεβαίωση καλής λειτουργιάς ταχογράφου.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από Αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, καθώς και των Α’ και Β’ Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ παρόμοιες ειδικές δράσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν εκ νέου, προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο Οδικής Ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αττικό Μετρό: Το θέμα των διαρροών στον Πειραιά έχει αντιμετωπιστεί

Τέμπη: Απίστευτο μπάχαλο με τη τηλεδιοίκηση – Έβαζαν στη μία κατεύθυνση υλικά χωρίς πιστοποίηση!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας