1:52 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Τρομερά μεγάλες οι μεταναστευτικές ροές σε Λέσβο

Τρομερά μεγάλες οι μεταναστευτικές ροές σε Λέσβο

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Λέσβο, αφού οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται διαρκώς.

Νωρίτερα το απόγευμα, πραγματοποίησαν απόβαση περίπου 500 μετανάστες με 13 βάρκες, στην περιοχή της Σκάλας Συκαμινιάς, σύμφωνα με το lesvosnews.gr. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος  αριθμός μεταναστών που έρχεται μαζικά στη Λέσβο από τις ακτές της Τουρκίας, μετά τις μεταναστευτικές ροές που είχαν ξεσπάσει κατά τα έτη 2015 – 2016. Όλοι θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Μόριας το οποίο στην κυριολεξία ασφυκτιά, αφού εκεί βρίσκονται περίπου 10.000 μετανάστες.

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης καταγγέλλουν τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ενώ εκτός από το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, βρίσκονται αντιμέτωποι και με την υπολειτουργία του ιατρικού κλιμακίου, με αποτέλεσμα περίπου 6.000  μετανάστες να μην έχουν καταγραφεί ιατρικά.

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το γεγονός, πως δεν υπάρχει συνεννόηση με τους πρόσφυγες, αφού δεν υπάρχουν διερμηνείς, ενώ όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια, καθώς υπάρχει μειωμένη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν, ότι εάν δεν δοθεί λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας