9:31 Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τσιάρας: Αν ισχύουν αυτά στη κασέτα του Μιωνή θα μιλάμε για ύπαρξη παρακράτους!

Τσιάρας: Αν ισχύουν αυτά στη κασέτα του Μιωνή θα μιλάμε για ύπαρξη παρακράτους!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σχολίασε στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση Novartis που έχουν προκαλέσει πολιτικό «σεισμό».

Ο κ. Τσιάρας σχολίασε ότι η ηχογράφηση της συνομιλίας Μιωνή – Παππά και το περιεχόμενό της δεν είναι θέματα που περιποιούν τιμή για το πολιτικό σύστημα και δημιουργούν τεράστιο προβληματισμό στον μέσο Έλληνα πολίτη.


Διαβάστε επίσης: Παπαγγελόπουλος στην Προανακριτική: Υπάρχει και δεύτερη κασέτα !


«Στην πραγματικότητα αποδεικνύονται πρακτικές, οι οποίες θα έπρεπε να είναι πολύ μακριά από κάθε κοινωνία και κάθε πολιτικό σύστημα», δηλώνει ο κ. Τσιάρας.

«Το θέμα όμως είναι, πως είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοια πράγματα, από πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται σε τόσο υψηλή θέση και τα οποία όντως με την παρουσία τους, έχουν επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την πορεία της χώρας», συνεχίζει ο υπουργός Διακιοσύνης.


Διαβάστε επίσης: Παππάς για ηχητικό: Εννοούσα τον Σαμαρά όταν έλεγα για δουλειές


Άρνηση του Νίκου Παππά

Αναφορικά με την άρνηση του Νίκου Παππά απέναντι στις κατηγορίες ο κ. Τσιάρας απαντά:

«Kοντά είναι ο χρόνος που θα αποδειχθεί τι είναι πραγματικό και τι δεν είναι, τι είναι κομμένο και ραμμένο και τι δεν είναι… Νομίζω, είναι πολύ εύκολο να γίνει τεχνική αξιολόγηση.

Και να ξεκαθαρίσω, πως η υπόθεση αυτή δεν αφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Και εμείς έχουμε κάνει την απόλυτη διάκριση μεταξύ των ρόλων της πολιτικής εξουσίας και της κοινοβουλευτικής “αρμοδιότητας”.

Είναι μια πραγματικότητα, που την έχουμε αφήσει να λειτουργεί σε μια απόλυτη αντίθεση, με ότι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.»


Διαβάστε επίσης: Ντοκουμέντο: Η υπόθεση της δήθεν μίζας Σαμαρά αρχειοθετήθηκε από την Τουλουπάκη!


Η συνομιλία Πολάκη και Στουρνάρα

Σχετικά με το εάν είναι παράνομη η συνομιλία του κ. Πολάκη με τον κ. Στουρνάρα, όταν τον ηχογράφησε ο κ. Τσιάρας απάντησε πως όλα αυτά, είναι δικονομικά ζητήματα.

«Προφανώς η δικαιοσύνη είναι σε θέση να αποφανθεί, αν και εφόσον, η συγκεκριμένη υπόθεση φτάσει στην τακτική δικαιοσύνη. Επαναλαμβάνω, πως υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε» σχολιάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Διαβάστε επίσης: Την διαγραφή του Νίκου Παππά ζητά η κυβέρνηση!


Το παρακράτος

Ο κ. Τσιάρας μιλά για την ύπαρξη παρακράτους στην περίπτωση που όλα όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο ισχύουν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι, «αν όλα αυτά που ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο, αποδειχθούν πραγματικά, νομίζω πως με πολύ μεγάλη ευκολία, θα μπορούσε κανείς να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν υπάρχουν μεθοδεύσεις, σε μια λογική που κάποιοι τα παίρνουν, αλλά δεν φτάνουν στο κεντρικό “μαγαζί”, που προωθούνται ή υπάρχουν παραινέσεις σε ανθρώπους να δώσουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τη σύζυγο ενός πολιτικού τότε αρχηγού, σημερινού πρωθυπουργού και όλα αυτά στοιχειοθετούν ενδεχομένως μια πραγματικότητα, που μάλλον ήταν καθημερινότητα στο παρελθόν,δημιουργούν την άισθηση πως υπήρχε μια δεύτερη τροχιά εξουσίας που προσπαθούσε με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους.

Είναι πραγματικά κρίμα. Δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα, να μην υποστηρίζεται αφενός μεν η ανεξαρτησία και η ακεραιότητα των θεσμών της πολιτείας και πολύ περισσότερο, να υπάρχουν τέτοιες πρακτικές. Είναι ζητήματα που νομίζω πως δεν μπορούν να σταθούν σε καμία ηθική και λογική κανενός Έλληνα πολίτη.»


Διαβάστε επίσης: Γεωργιάδης: Ούτε στις ταινίες αυτά που αποκαλύπτονται για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Τι γνώριζε ο Τσίπρας

Ερωτηθείς για το αν ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε γνώση όλων αυτών, ο κ. Τσιάρας απάντησε με αποστασιοποίηση λέγοντας:

«Σε αυτό, προφανώς δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά η λογική λέει ότι συνήθως όταν έχεις κάποιους πολύ στενούς συνεργάτες που καθημερινά είναι σε επικοινωνία μαζί σου και βεβαίως μαζί τους αποφασίζεις για τις όποιες μεγάλες συγκεκριμένες επιλογές, προφανώς είσαι κοινωνός και μιας πραγματικότητας, που αφορά στη δράση των ιδίων.

Θα μου φαινόταν αδιανόητο, να μην γνωρίζω εγώ, τι κάνουν οι άμεσοι συνεργάτες μου στο Υπουργείο.

Εγώ, σας λέω τη δική μου θέση. Από εκεί και πέρα, εάν γνώριζε πραγματικά ή όχι, προφανώς δεν μπορώ να σας το απαντήσω.»


Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στην προανακριτική


Η σχέση πολιτικής ζωής και σκανδαλολογίας

Ο κ. Τσιάρας απάντησε στην ερώτηση αν η πολιτική ζωή θα είναι πάντα εγκλωβισμένη σε σκανδαλολογία, ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση.»

Συνέχισε όμως λέγοντας πως «όταν υπάρχουν τόσο σοβαρές ενδείξεις, ότι υπήρξαν τέτοιου είδους συμπεριφορές, προφανώς το να μην τις καταδείξει κανείς αυτές, και να μην αφήσει την πραγματικότητα, που αφορά στην ίδια τη δικαιοσύνη να οδηγηθεί εκεί που πρέπει, θα συνιστά ένα πραγματικό έλλειμα και ενδεχομένως έναν λόγο επανάληψης αυτών των πρακτικών.

Νομίζω ότι πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι όλα αυτά που είδαμε με τα ζητήματα της ΕΥΠ, των μαγνητοφωνήσεων και όλα αυτά τα ζητήματα, στην πραγματικότητα μας οδηγούν σε μια λογική ενός παρακράτους, που με βούληση κάποιων ανθρώπων είχε οργανωθεί όλη την προηγούμενη περίοδο», ολοκληρώνει ο υπουργός.»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας