Τι πραγματικά συνέβη με τις «κλειδωμένες» πόρτες του Μαξίμου

Τι πραγματικά συνέβη με τις «κλειδωμένες» πόρτες του Μαξίμου

Μια κατάσταση όχι και τόσο κολακευτική για το πρωθυπουργικό μέγαρο βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν το παρέλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Δευτέρας. Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή», ο νέος Πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με κλειδωμένες πόρτες και «τσιγαρίλα»

Σε επικοινωνία με το eReportaz, η επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μάγκυ Δούση, τόνισε πως ’’ Όπως κάθε μέρα, έτσι και την Κυριακή, τα κλειδιά των γραφείων τα αφήναμε στην ειδική ασφάλεια του κτηρίου, δεν τα παίρναμε σπίτι μας, εννοείται’’, επεσήμανε, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι λυπάται για ανθρώπους οι οποίοι γράφουν τέτοια πράγματα.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι για τις κλειδωμένες πόρτες χρειάστηκε να κληθεί ειδικός κλειδοκράτορας για να ανοίξουν τα γραφεία. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αναγκασμένος να αντιμετωπίσει ένα Μέγαρο Μαξίμου «ποτισμένο» στη μυρωδιά του τσιγάρου. «Μπίχλα από τσιγάρο» ήταν η έκφραση του ανθρώπου που προέβη στη συγκεκριμένη αποκάλυψη στην «Καθημερινή».

Σημειώνεται ότι πέραν του ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους, όπως το Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης είναι φανατικός αντικαπνιστής και πολλές φορές έχει εκφράσει δημόσια την πρόθεσή του να εφαρμοστεί παντού και αυστηρά ο αντικαπνιστικός νόμος.

Πάντως, όταν όλα θα είναι έτοιμα, η έδρα της νέας κυβέρνησης θα «μετακομίσει» από το Μαξίμου στο κτίριο όπου παλιότερα στεγαζόταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Το Μαξίμου θα γίνει κάτι σαν μουσειακό κτίριο και εκεί θα γίνονται μόνο οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου –ώστε να συμβολιστεί ο διαχωρισμός των εξουσιών– καθώς και οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες.

Σχόλια