13:18 Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Τσιόδρας: Ξεπεράσαμε το όριο κινδύνου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμώξεων!

Τσιόδρας: Ξεπεράσαμε το όριο κινδύνου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμώξεων!

Με το “στρατηγό της ενημέρωσης” Σωτήρη Τσιόδρα να επανέρχεται εκτάκτως στις οθόνες μας πραγματοποιήθηκε η ζωντανή ενημέρωση των έξι ,στην οποία ανακοινώθηκε ο αριθμός ρεκόρ των 1259 κρουσμάτων με τους 102 διασωληνωμένους. Η παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα έγινε πρωτίστως για να τονώσει το ηθικό, να συνδέσει την θυσία που έκαναν οι πρόγονοι μας την 28η Οκτωβρίου του 1940 με την αντίστοιχη που καλούμαστε να κάνουμε τώρα στην πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και να δώσει εξηγήσεις ,να προτρέψει τους νέους και τους λίγο μεγαλύτερους για συμμόρφωση με τα μέτρα. Το Υπουργείο Υγείας περνάει το μήνυμα πως η βασική ηλικιακή ομάδα που σχετίζεται με την αυξημένη διασπορά είναι ηλικίας από 20 έως 40 ετών. Δηλαδή πρόκειται για ανθρώπους που βγαίνουν έξω να διασκεδάσουν περισσότερο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Σέρρες και η Θεσσαλονίκη ,που λειτούργησαν σαν συγκοινωνούντα δοχεία με συνέπεια ,ενώ μόλις ένα 10% των κρεβατιών εντατικής στην Θεσσαλονίκη ήταν κατειλημμένες τώρα να είναι περισσότερα από 50%.

Τσιόδρας: Θα έβγαζα την μάσκα μόνο για να φάω αν πήγαινα σε εστιατόριο ή καφέ!

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση αυτή του καθηγητή ,όταν αναφέρθηκε στα μέτρα που είναι επιτακτικά και αναγκαία για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Μιλώντας στο φιλότιμο του Έλληνα και απευθυνόμενος στην συνείδηση πια και όχι στο αίσθημα ευθύνης ο Σωτήρης Τσιόδρας με κάθε τρόπο προέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε σωστά τη μάσκα να την χρησιμοποιήσουμε καθολικά ει δυνατόν και σε περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο τρία συναγερμού δηλαδή στο πορτοκαλί. Θύμισε σε όλους  μάλιστα ότι ο ιός αυτός στις νεαρές ηλικίες συμπεριφέρεται σαν μια γρίπη ,που καμιά φορά όμως αφήνει σοβαρά υπολείμματα μακροχρόνια, στις μεγαλύτερες ηλικίες συμπεριφέρεται πολύ πιο επιθετικά ενώ στις άνω των 75 ετών είναι πολύ βαρύτερη η νόσηση και πάρα πολύ υψηλή η θνησιμότητα.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο χάρτη στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού ( το τέσσερα) περνούν τα Ιωάννινα και οι Σέρρες με τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συστήνει μεγάλη προσοχή στους Θεσσαλονικείς και τους Λαρισαίους λέγοντας πως η κατάσταση είναι οριακή όχι απλά κρίσιμη.

Φαίνεται και από την κατανομή ότι πλέον η Βόρειος Ελλάδα έφτασε την Αττική σε ημερήσια κρούσματα με το 60% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας να είναι κατειλημμένες στην Αττική και το 50% στην Θεσσαλονίκη ,η οποία πριν από λίγες μέρες παρουσιάζεται τελείως διαφορετική εικόνα. Περίπου 1000 άτομα βρίσκονται πανελλαδικά σε νοσηλεία , με την Ελλάδα να έχει περάσει το όριο συναγερμού της θετικότητας που έχει θεσπίσει το ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου λοιμώξεων το οποίο είναι το 4% του πληθυσμού

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας έχουμε 4,4 % θετικότητα άρα βρισκόμαστε πάνω από το όριο κινδυνου.  Ο διακεκριμένος καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κατέληξε ότι “ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχαμε τόσους ανθρώπους στην εντατική από μία πνευμονία και πως αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει ξανά συμβεί ποτέ ξανά!”
Πρόσθεσε μάλιστα ότι “όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως αυτή τη στιγμή η μάσκα είναι το μόνο μας όπλο να συνεχίσουμε την κανονική μας ζωή και πως βοηθάει να περιοριστεί το 40% της διασποράς εφόσον την χρησιμοποιούμε σωστά.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τα 1259 νέα κρούσματα σήμερα, τους 102 διασωληνωμένους και τους 12 θανάτους

 

Ο πρώην Δήμαρχος Πάρου “έφυγε” από κορωνοϊό αν και τα πρώτα τεστ που έκανε βγήκαν αρνητικά!

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας