7:04 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τζανακόπουλος καλεί Παπαδημητρίου να….γυρίσει στο δημοτικό!

Τζανακόπουλος καλεί Παπαδημητρίου να….γυρίσει στο δημοτικό!

 

Με αφορμή μια αιχμηρή ανάρτηση μια νέα κόντρα! Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέλεξε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για να απαντήσει στο σχόλιο του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου. Ένα σχόλιο που έκανε στην Καθημερινή και αφορούσε στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει στην ανάρτησή του με τίτλο: Τι δεν κατανοεί ο τηλεσχολιαστής

«Επειδή το άρθρο 4 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος δεν προβλέπει ότι τη γενική οικονομική πολιτική διαμορφώνει ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου και οι συν αυτώ, αλλά αντίθετα προβλέπει σχετικά: “Πρωταρχικός σκοπός της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του γενικού επιπέδου των τιµών. Με την επιφύλαξη του πρωταρχικού σκοπού **η Τράπεζα στηρίζει τη γενική οικονοµική πολιτική της Κυβέρνησης**”».

Ο υπουργός Επικράτειας προσθέτει: «Επειδή το πλήρες άρθρο 5Α του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος προβλέπει: «**Κατά την άσκηση των αρµοδιοτήτων τους**, η Τράπεζα της Ελλάδος και τα µέλη των οργάνων της δε ζητούν ούτε δέχονται οδηγίες από την Κυβέρνηση ή οργανισµούς. Η Κυβέρνηση και οι λοιποί φορείς πολιτικής εξουσίας δεν επιδιώκουν να επηρεάζουν τα όργανα της Τράπεζας **κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους**».

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμπληρώνει: «Επειδή ο κύριος Παπαδημητρίου, καίτοι προβάλλει εαυτόν ως διαβαστερό και διαβασμένο σε αντίθεση με την “ομάδα των νεαρών πραιτωριανών” που περιβάλλει τον Πρωθυπουργό, κατάφερε να μη διαβάσει το πλήρες άρθρο 5Α, πολλώ δε μάλλον το προηγούμενο άρθρο 4. Ιδιαιτέρως δε τα τμήματα αυτών που έχουν τεθεί εντός αστερίσκων.

Επειδή η δήλωσή μου, όπως μεταφέρεται από τον διαβαστερό κύριο “για την ιστορία”, έχει ως ακολούθως: “Ο κύριος Στουρνάρας είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Οφείλει να λειτουργεί **με βάση τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του, πάντοτε στο πλαίσιο των γενικών πολιτικών που καθορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο**”».

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας