17:47 Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Τζο Μπάιντεν: Ο Πούτιν με τις ενέργειές του υποβαθμίζει την χώρα του (Δείτε την συνέντευξη Τύπου)

Τζο Μπάιντεν: Ο Πούτιν με τις ενέργειές του υποβαθμίζει την χώρα του  (Δείτε την συνέντευξη Τύπου)

Στη  συνέντευξη Τύπου  που παραχώρησε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας πρέπει να είναι σταθερές και προβλέψιμες και σημείωσε ότι ήταν σημαντικό να πραγματοποιηθεί η τετ α τετ συνάντηση με τον Πούτιν. “Το κλίμα της συνάντησης ήταν καλό και θετικό”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Μπάιντεν δήλωσε στον Πούτιν ότι η ατζέντα του δεν είναι κατά της Ρωσίας.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι κατέστησε σαφές στον Πούτιν ότι θα συνεχίσει να θέτει στο τραπέζι τα θέματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ επίσης έθεσε το ζήτημα δύο “λανθασμένα” καταδικασθέντων Αμερικανών πολιτών, των Wheland και Reed.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης πως έκανε σαφές στον Ρώσο πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν τις προσπάθειες παραβίασης της δημοκρατικής κυριαρχίας της χώρας.



Συνεχίζοντας, ο Μπάιντεν δήλωσε πως οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία να ξεκινήσει ένας διμερής διάλογος για τη σταθερότητα στον έλεγχο όπλων.

Ακόμη, ο Μπάιντεν τόνισε πως στις συζητήσεις με τον Πούτιν αφιερώθηκε πολλή ώρα στο ζήτημα της κυβερνοασφάλειας ενώ πρόσθεσε ότι συμφώνησαν να εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε επίσης ότι συζήτησε για να βεβαιωθεί ότι η Αρκτική είναι ελεύθερη ζώνη ενώ εξέφρασε και την αμετάκλητη δέσμευση των ΗΠΑ για την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας. Ο Μπάιντεν εξέφρασε επίσης και τις ανησυχίες του στον Πούτιν όσον αφορά την Λευκορωσία. Ο ίδιος σημείωσε πως υπήρξαν διαφωνίες αλλά όχι σε έντονο κλίμα.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ακόμη πως οι ενέργειες του Ρώσου προέδρου “υποβαθμίζουν” τη θέση της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή. “Πώς θα ήταν αν είχαμε εμπλακεί σε δραστηριότητες στις οποίες έχει εμπλακεί (ο Πούτιν); Υποβαθμίζει τη θέση μιας χώρας που προσπαθεί απεγνωσμένα να διασφαλίσει ότι διατηρεί τη θέση της ως μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη.”

Διαβάστε επίσης 

Βλαντίμιρ Πούτιν: Στη συνάντηση με τον Μπάιντεν δεν υπήρχε καμία εχθρότητα

Συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν στην Ελβετία με μικρές προσδοκίες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας