23:30 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Η απόφαση για την πολύκροτη δίκη θα ανακοινωθεί την Τρίτη

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Η απόφαση για την πολύκροτη δίκη θα ανακοινωθεί την Τρίτη

Στο τέλος της έφτασε η δίκη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ, με τους δικηγόρους του ηθοποιού να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να αποκαταστήσουν την καλή φήμη του ονόματός του, μετά τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία, λεκτική κακοποίηση και πρόκληση συναισθηματικής βλάβης.

Προηγουμένως, η δικαστής Penney Azcarate τόνισε τι πρέπει να λάβει υπόψιν η επιτροπή, κατά τη συνεδρίαση. Ανέφερε ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ομόφωνο και να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που έχουν καταχωρηθεί ως αποδεικτικά στοιχεία. Ανέφερε επίσης, ότι δεν πρέπει να μιλήσουν σε κανέναν άλλο σχετικά με την απόφαση.

Στην ομάδα του Ντεπ προηγουμένως είχαν απομείνει 39 λεπτά, ενώ στην ομάδα της Χερντ μόνο 6 λεπτά για να καταθέσουν τα τελικά τους επιχειρήματα.

«Είναι μια φάρσα. Όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχτεί η κυρία Χερντ, είναι φάρσα. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ μέσα έχουν καταθέσει και ήταν υπέρ του Ντεπ. Θέλετε να μας πείτε πως όλοι οι άνθρωποι από τη ζωή του κυρίου Ντεπ είναι ψεύτες κι εσείς, κυρία Χερντ λέτε την αλήθεια;», αναφέρει και συμπληρώνει: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν λέγοντας ψέματα, όμως μπορούν να χάσουν τα πάντα».

Johnny_Depp_v_Amber_Heard_-_Day_24__Closing_arguments_5-5-0_screenshot


«Έχει φτάσει πολύ μακριά και τώρα, δεν μπορεί να κάνει πίσω. Έχει πει ψέματα πάρα πολλές φορές σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Έτσι, όταν ο κύριος Ντεπ αποφάσισε τελικά να συμμετάσχει σε αυτη τη διαμάχη, για να καθαρίσει το όνομά του, η  κα Χερντ απάντησε φτιάχνοντας όλο και περισσότερες ιστορίες, μιλώντας για ακραία κακοποίηση»,
 δηλώνει η Καμίλα Βασκέζ.

Όσο για την κατηγορία της Χερντ ότι ο Ντεπ τη βίασε με ένα μπουκάλι στην Αυστραλία ανεφερε πως ήταν ένας νέος ισχυρισμός, που δεν είχε προβάλλει ποτέ ξανά στο πλαίσιο της δίκης η ηθοποιός.

«Συνεχίζει να προβάλλει νέους ισχυρισμούς ακόμα και τώρα. Δεν μπορεί να αναλάβει καμία ευθύνη για όσα έχει κάνει η ίδια. Ας τελειώσουν τα ψέματα. Έχετε δει την ερμηνεία της, όταν ανέβηκε στο εδώλιο», τονίζει η δικηγόρος.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως συμφωνεί με τον δικηγόρο της κυρίας Χερντ, Μπεν Ρότενμπερν σχετικά με τη σημασία της ελευθερίας του λόγου: «Είμαι δικηγόρος, φυσικά συμφωνώ με αυτό. Αλλά η Πρώτη Τροποποίηση δεν προστατεύει τα ψέματα που πληγώνουν και δυσφημούν τους ανθρώπους. Η Χερντ δεν έχει το δικαίωμα να πει στον κόσμο ότι ο Ντεπ της επιτέθηκε σωματικά ή σεξουαλικά όταν αυτό δεν είναι αλήθεια».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία δεσμεύει για άσκηση το μισό Αιγαίο την 9η Μαΐου, επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Στηβ Μιλάτος: Η πρώτη ανάρτηση του αφότου αφέθηκε ελεύθερος – Τι έγραψε


Υποστήριξε ακόμα ότι αυτή είναι η «βασική αξία της αμερικανικής κοινωνίας». Είσαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί ότι είσαι ένοχος.

«Η ζωή ενός ατόμου δεν μπορεί και θα έπρεπε να καταστραφεί από μια αβάσιμη κατηγορία… γι’ αυτό ο κος Ντεπ έπρεπε να απαντήσει σε αυτόν τον ισχυρισμό. Η κυρία Χερντ δεν θα έπαυε ποτέ να τον αποκαλεί κακοποιητή. Αυτή η δίκη ήταν ο μόνος τρόπος για να “καθαρίσει το όνομά του” και να αποκαλυφθούν τα “ψέματα” της Χερντ», αναφέρει η Βασκέζ.

Όσο για τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασε η Άμπερ Χερντ στο δικαστήριο, η δικηγόρος του σταρ ανέφερε πως πρόκειται για «σκηνοθετημένες φωτογραφίες» και τόνισε πως η ηθοποιός δεν μπορεί να υποστηρίξει τις κατηγορίες της για κακοποίηση «με πραγματικά στοιχεία».

«Τα πράγματα που επέλεξε να τεκμηριώσει δεν είχαν καμία σχέση με τη βία», λέει η δικηγόρος.

Απάντησε επίσης, στη δήλωση του δικηγόρου της Χερντ, ο οποίος ανέφερε πριν το διάλειμμα της δίκης: «Αν δεν το είπατε στους φίλους σας, λέτε ψέματα. Και αν το είπατε στους φίλους σας, είναι μέρος της φάρσας. Αν δεν ζήτησες ιατρική περίθαλψη, δεν τραυματίστηκες. Αν ζήτησες ιατρική περίθαλψη, είσαι τρελός».

«Δεν είπαμε πως αν δεν τράβηξε αρκετές φωτογραφίες με τα τραύματα ή δεν το εείπε στους φίλους της, δεν συνέβη η κακοποίηση. Αναφέραμε πως δεδομένου του πόσο βάναυση και συνεχής ήταν αυτή η κακοποίηση, όπως ισχυρίζεται η κυρία Χερντ, τότε θα είχε σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτό είναι γεγονός», απαντά η Βασκέζ.

Χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά τις καταθέσεις της Άμπερ Χερντ «τρομακτικά δραματικές», ενώ συμπλήρωσε επίσης: «Είτε τη χτύπησε αμέτρητες φορές, είτε όχι, δεν μπορείτε να πιστέψετε ούτε μια λέξη που βγαίνει από το στόμα της».

Δήλωσε επίσης πως τα λόγια της είναι μία προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από πάνω της και όχι μία απόδειξη κακοποίησης.

«Αντιθέτως, το να χτυπάς τον άντρα σου είναι απόδειξη κακοποίησης», είπε κλείνοντας.

Ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ δεν άφησε αναπάντητα τα λεγόμενά της και όταν ήρθε η στιγμή να μιλήσει, υπενθύμισε την υπόσχεση που είχε δώσειο Τζόνι Ντεπ στην ηθοποιό ότι θα την «ταπεινώσει σε παγκόσμιο επίπεδο». Πράγμα που  τώρα κάνει πράξη. Κλείνοντας, ο Μπεν Ρότενμπερν παρακάλεσε να «δώσουν πίσω στην Άμπερ Χερντ την φωνή της».

Τα επιχειρήματων των δύο πλευρών 

Ακριβώς έξι χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου της Άμπερ Χερντ στην Washington Post, όπου κατηγορεί τον Ντεπ για ενδοοικογενειακή βία, η νομική ομάδα του ηθοποιού έκανε την τελική προσπάθεια για «να του δώσουν πίσω τη ζωή του». Υποστηρίζουν πως η δική του εικόνα έχει αμαυρωθεί από τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του και πως η ίδια κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσει δόξα και χρήματα.  Και φυσικά, υπάρχουν αποδείξεις, όπου μπορούν να στηρίξουν αυτή την κατηγορία.

Αμέσως μετά το διαζύγιο του ζευγαριού το 2016, η Χερντ είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν επιθυμούσε ποτέ τα λεφτά του Τζόνι» και είχε υποσχεθεί πως σε περίπτωση που κερδίσει τη δίκη, θα έδινε και τα 7 εκατομμύρια δολάρια που θα έπαιρνε, σε φιλανθρωπίες.

 

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας