Μπόρις Τζόνσον: Την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο οι νόμοι

Μπόρις Τζόνσον: Την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο οι νόμοι

Μπόρις Τζόνσον: Την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο οι νόμοι για το Brexit

Την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο οι νόμοι για το Brexit.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα κατατεθούν στο κοινοβούλιο, όλοι οι νόμοι που απαιτούνται για να τεθεί σε εφαρμογή η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η κυβέρνηση σημειώνει πως στόχος του νομοσχεδίου θα είναι να γίνουν νόμος οι όροι της συμφωνίας ανάμεσα στον Τζόνσον και την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι θα εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε.

«Προβλέπουμε να αρχίσουμε τη διαδικασία πριν από τα Χριστούγεννα και θα το πράξουμε συμφώνως προς το Σύνταγμα» σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, της κάτω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου, ο οποίος πρόκειται να εκλεγεί αύριο, Τρίτη, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Η επαναφορά της συζήτησης για την ανεξαρτησία της χώρας δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, ούτε πυροδοτήθηκε από τα τα εκλογικά αποτελέσματα της Πέμπτης, 12 Δεκεμβρίου. Στην τελευταία διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από τη Βρετανία, που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη στις αρχές Νοεμβρίου, η Στέρτζον έδωσε το «παρών», γεγονός που είχε να συμβεί από το 2014.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πρόωρων εκλογών της Βρετανίας, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας και του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος (SNP) έσπευσε να δηλώσει ότι «είναι ώρα η Σκωτία να αποφασίσει για το μέλλον της».

Πριν ακόμα επιβεβαιωθούν τα exit polls των βρετανικών εκλογών και τη συντριπτική νίκη του Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην επικεφαλής του SNP, Άνγκους Ρόμπερτσον, χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητο το αίτημα της Σκωτίας για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας ενίσχυσε τις δυνάμεις του, εξασφαλίζοντας τις 48 από τις 650 έδρες στη νέα Βουλή των Κοινοτήτων, 13 περισσότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Brexit και Ελλάδα – Τί μέλλει γενέσθαι;

Έχουμε ομόφωνη έγκριση από την ΕΕ του σχεδίου για το Brexit!

 

Πηγή: Καθημερινή

Σχόλια