12:58 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Β. Κικίλιας: Έναρξη του τουρισμού κρουαζιέρας και μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε home port και hub

Β. Κικίλιας: Έναρξη του τουρισμού κρουαζιέρας και μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε home port και hub

Η μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως home port και hub και η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην πόλη είναι η πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για την κεντρική Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Τομεάρχη Τουρισμού της ΠΚΜ Αλέξανδρο Θάνο, παρουσία της γενικής γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυς Λοίζου.

Υπό τον νέο ρόλο και επειδή εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί να υλοποιούνται οι πολιτικές και μετά σε δεύτερο χρόνο να ερχόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα, αποφάσισα να ξεκινήσουμε από την Κεντρική Μακεδονία και λόγω της ισχυρής συνεργασίας που θα έχουμε με τον Απόστολο Τζιτζικωστα και όλη την Περιφέρεια σε ό,τι έχει να κάνει με το τουριστικό προϊόν και την τουριστική εμπειρία της Θεσσαλονίκης και όλης της Β. Ελλάδας.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, η αφετηρία των δράσεων του υπουργείου Τουρισμού θα είναι να στηρίξει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, κάτι που ξεκίνησε δειλά εδώ και λίγο καιρό. Αυτό σε συνδυασμό με το νέο αεροδρόμιο της πόλης και τις ξενοδοχειακές υποδομές αλλά και τα ιδιαίτερα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως ο οινικός τουρισμός, ο ιαματικός τουρισμός, που είναι σημαντικός για τη βόρεια Ελλάδα, ο γαστρονομικός τουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός συνθέτουν ένα τουριστικό προϊόν το οποίο το υπουργείο θα συμβάλει ώστε να αναπτυχθεί ακόμη και περισσότερο και να αναδειχθεί. Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς ενώ το μήνυμα προς τις αγορές θα είναι να έρθει ο κόσμος να γνωρίσει τις ομορφιές της Μακεδονίας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκίνησε την τοποθέτησή του, αναφερόμενος αρχικά στην αγαστή συνεργασία που είχε με τον κ. Κικίλια, από τη θέση του υπουργού Υγείας και ευχαριστώντας τον για τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αντιμετώπιση της κρίσης, από τη στιγμή που το πρώτο κρούσμα υπήρξε στη Θεσσαλονίκη.

«Καλωσορίζω τον κ. Κικίλια στη πρώτη σε αφίξεις τουριστών Περιφέρεια, τα τελευταία τρία χρόνια», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να γίνει προορισμός για όλο τον χρόνο. Όπως είπε, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και άλλες μορφές τουρισμού οι οποίες δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς, όπως είναι ο τουρισμός κρουαζιέρας, ο ιαματικός και ο ιατρικός τουρισμός.

Ο κ. Τζιτζικώστας προανήγγειλε ότι τέλος του μήνα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει τη νέα καμπάνια για τον τουρισμό η οποία εφεξής θα συνοδεύει όλες τις δράσεις και παρουσιάσεις εντός και εκτός συνόρων.  Κικίλιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ. Σκρέκας για ΔΕΔΔΗΕ: Επιβράβευση της στρατηγικής της κυβέρνησης – Κ. Χατζηδάκης: Δικαιώθηκε η προσπάθεια

ΚΙΝΑΛ: Εκλογές για την ηγεσία μέσα στο φθινόπωρο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας