14:01 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Βανδάλισαν το μνημείο για τα θύματα της Marfin

Βανδάλισαν το μνημείο για τα θύματα της Marfin

Το μνημείο των θυμάτων της Marfin, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου, έσπασαν άγνωστοι.

Τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλακέτας είχαν γίνει πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης που είχε πραγματοποιηθεί στο σημείο όπου έχασαν την ζωή τους οι τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας το 2010.

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε ότι η αναμνηστική πλάκα θα αντικατασταθεί άμεσα και αν χρειαστεί αυτό θα «γίνεται ακόμα και καθημερινά».

«Η αναμνηστική πλάκα στη μνήμη της Αγγελικής, της Παρασκευής και του Επαμεινώνδα θα αντικατασταθεί άμεσα. Είναι γνωστή, άλλωστε, η ευαισθησία της Πολιτείας στο θέμα αυτό. Αν χρειαστεί θα γίνεται ακόμη και καθημερινά. Κάθε μέρα και μια τελετή μνήμης. Γιατί τελικά η μνήμη είναι που πονάει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Τη μνήμη θέλουν να σβήσουν. Και η μνήμη είναι που κρατάει εμάς τους υπόλοιπους από το να δείξουμε ξανά ανοχή σε τέτοια φριχτά εγκλήματα κατά της ζωής αλλά και κατά της ειρηνικής και δημοκρατικής συνύπαρξης» έγραψε ο κ. Σκέρτσος στο Facebook.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Η απόδοση δικαιοσύνης και η τιμωρία των ενόχων αποτελεί το ελάχιστο χρέος στη μνήμη των θυμάτων της Marfin

Ν. Δένδιας για τα 12 χρόνια από το έγκλημα της Marfin

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας