Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία βρίσκεται σε φάση απομόνωσης

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία βρίσκεται σε φάση απομόνωσης

Η Τουρκία βρίσκεται σε φάση απομόνωσης, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα».

Η Ελλάδα δεν έχει στόχο τη στρατιωτικοποίηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζει, πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η Ελλάδα διεθνοποιεί τις θέσεις της, καθώς «το θέμα είναι να οικοδομήσουμε ακριβώς αυτή την αξιόπιστη σχέση με εταίρους και φίλους». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

«Εμείς δεν έχουμε στείλει στην Τουρκία το μήνυμα ότι θέλουμε όξυνση της κατάστασης», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός. Αντίθετα, εξήγησε, όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας μιλάει για διάλογο, που, όμως, δε γίνεται με κανονιοφόρους και με αποστολή στρατευμάτων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέστησε σαφές ότι, ως χώρα, έχουμε τα μέσα, για να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση του εθνικού μας χώρου. «Οι σχεδιασμοί και τα σενάρια γίνονται προς όλες οι κατευθύνσεις, δεν είναι ποτέ στόχος η στρατιωτικοποίηση μιας διπλωματικής κρίσης», πρόσθεσε.

Τέλος, εκτίμησε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Ιταλία.

Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν εφησυχάζει και είναι σε εγρήγορση, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το σχέδιο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά και ότι με αυτή την κίνησή του, το μόνο που καταφέρνει είναι να απομονωθεί περαιτέρω.

«Οι αντιδράσεις απέναντι σε αυτόν τον νέο-οθωμανικό επεκτατισμό είναι σφοδρές και έρχονται απ’ όλα τα μήκη και πλάτη. Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά και προκαλεί αντιδράσεις, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλους τους παίκτες του διεθνούς συστήματος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Σχόλια