15:12 Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Βαρυμπόμπη: Εκτός ελέγχου η φωτιά που πέρασε την εθνική οδό - Εντολή για εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο

Βαρυμπόμπη: Εκτός ελέγχου η φωτιά που πέρασε την εθνική οδό - Εντολή για εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο

Όπως μεταδίδει αυτή τη στιγμή η ΕΡΤ στην ζωντανή εκπομπή που έχει από τα διάφορα μέτωπα των πυρκαγιών, η φωτιά της Βαρυμπόμπης πέρασε στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, όχι πλέον στα διόδια των Αφιδνών αλλά νωρίτερα στος ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Εντολή για άμεση εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο δόθηκε στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης, όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ  η φωτιά έχει περάσει συνολικά πέντε φορές την εθνική οδό και στο ύψος των Αφιδνών καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής.

Νωρίτερα όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν εστιάσει τις προσπάθειες του στο σημείο των διοδίων στις Αφίδνες προκειμένου να σταματήσουν την επικείμενη τεράστια καταστροφή αν περάσει και την εθνική οδό. Επίσης συνεχείς ρίξεις νερού κάνουν τα εναέρια μέσα με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι για την ώρα μάλλον ανέκοψαν το νέο μέτωπο.

Νωρίτερα το απόγευμα η Νέα Οδός ενημέρωσε πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Επίσης, αναφέρει πως οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων. Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, όπως σημειώνει, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.

Παράλληλα η Νέα Οδός διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας