2:02 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Βαρύτατες κατηγορίες για 16 συλληφθέντες

Βαρύτατες κατηγορίες για 16 συλληφθέντες
  • Για πρώτη φορά μετά από εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια υπάρχουν τόσες συλλήψεις 
  • Οι 16 κατηγορούνται κατά περίπτωση για τέσσερα αδικήματα
  • Συνολικά προσήχθησαν 39 άτομα, αλλά τα 23 αφέθηκαν ελεύθερα 

Εξαιρετικά συντονισμένη για πρώτη φορά μετά από… αμνημόνευτα χρόνια η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Μπορεί μέσα στην εβδομάδα να…πιάστηκε στον ύπνο, καθώς λίγες ώρες μετά το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας του Πολυτεχνείου, αυτό καταλήφθηκε από 30 άτομα, χθες το βράδυ, μέχρι και τις πρώτες πρωινές σημερινές ώρες, η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία.

Στον Εισαγγελέα θα φτάσει ο φάκελος δικογραφίας συνολικά 16 ανδρών, εννέα Ελλήνων και επτά αλλοδαπών και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά για τα εξής κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι αλλοδαποί αναρχικοί είναι δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών, ενώ οι Έλληνες είναι ηλικίας 18 έως 32 ετών.

Πρόκειται φυσικά για επεισόδια που ξεκίνησαν μετά το τέλος της πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Να σημειωθεί, βέβαια, πως η Αστυνομία πριν ξεκινήσουν οι οδομαχίες είχε επέμβει στην πορεία και είχε επιτεθεί σε μπλοκ αναρχικών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας