Βασανιστήρια σε εστιατόριο του Μποτρίνι στην Κέρκυρα

Βασανιστήρια σε εστιατόριο του Μποτρίνι στην Κέρκυρα

Υπόθεση Γιακουμάκη Νο2 καταγγέλλεται σε εστιατόριο ιδιοκτησίας του γνωστού Σεφ Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα.
Νεαρός εργαζόμενος, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του Ereportaz, καταγγέλλει βασανιστήρια και bullying τα οποία δεν ταιριάζουν σε εργασιακό χώρο αλλά παραπέμπουν στο… Hell’s Kitchen.

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Κέρκυρα η καταγγελία νεαρού εργαζόμενου στο εστιατόριο του γνωστού σεφ Έκτορα Μποτρίνι για ξύλο, βρισιές και σκληρό ψυχολογικό πόλεμο. Ο 19χρονος που έπιασε δουλειά στο εστιατόριο με σκοπό να τελειώσει την πρακτική του, καταγγέλλει απαράδεκτη συμπεριφορά από τον εργαζόμενο υπεύθυνο κουζίνας, στο συγκεκριμένο μαγαζί κάτι που ο ίδιος ο σεφ στην δήλωση του το αρνείται …


Διαβάστε την καταγγελία του νεαρού

Διαβάστε την ανακοίνωση από το ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ η οποία βγήκε σε Δελτίο Τύπου σήμερα 5-8-2019

Το Δ/Σ του Ε.Κ.Κ. συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 2 Αυγούστου με πρώτο θέμα τη σοβαρή καταγγελία πρακτικά ασκούμενου μάγειρα σε γνωστή πολυτελή επιχείρηση εστίασης της Κέρκυρας για βασανισμό που υπέστη από τους προϊσταμένους του. Οι προϊστάμενοι του μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία ενεργούσαν εις γνώση του ιδιοκτήτη και γνωστότατου επιχειρηματία.

Η πρακτική άσκηση στο πολυτελές κατάστημα από τους «μεγάλους» σεφ περιελάμβανε κλωτσιές στα πόδια, μπουνιές στο στήθος, ύβρεις, χυδαιολογίες, απειλές, κάψιμο στο σώμα με καυτό λάδι και πυρακτωμένα στην πλάκα της κουζίνας μεταλλικά αντικείμενα.
Με αυτούς τους τρόπους ασκούνταν στη μαγειρική ο νέος αυτός πρακτικάριος!!

Είναι πραγματικά σοκαριστικές τόσο οι αναφορές στο κείμενο – καταγγελία όσο και οι φωτογραφίες του νέου με τις πληγές. Τα δε καταγγελλόμενα επιβεβαιώνονται και από συναδέλφους του, σε συνάντηση που είχαν με συνδικαλιστή του κλάδου.

Τα φαινόμενα βίας, αυταρχισμού και εργοδοτικής τρομοκρατίας έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στους νέους που εργάζονται στον επισιτισμό – τουρισμό. Στόχος της εργοδοσίας είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς τρομαγμένων δούλων.

Οι πληγές στα χέρια του πρακτικά ασκούμενου μάγειρα από τα βασανιστήρια του στελέχους της εργοδοσίας με το χρόνο θα κλείσουν. Είμαστε βέβαιοι ότι με τη στήριξη της οικογένειάς του, τη συμπαράσταση των εργαζομένων και κυρίως με τη δύναμη και το θάρρος που ο νέος συνάδελφος απέδειξε ότι διαθέτει καταγγέλλοντας ανοιχτά τους βασανισμούς του, γρήγορα θα κλείσουν και τα τραύματα της ψυχής του.

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί την Κυβέρνηση, την Δικαιοσύνη, τους μηχανισμούς ελέγχου της Πολιτείας, τις Σχολές να διενεργήσουν έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η πρακτική άσκηση στον Τουρισμό – Επισιτισμό.

Τι καταγγέλλει ο 19χρόνος και τι λέει για όλο αυτό που έζησε…
Περιγραφικός ήταν ο νεαρός στην καταγγελία του καθώς ανέφερε με λεπτομέρεια τα περιστατικά. “Με κλώτσησε δυνατά στο αριστερό πόδι με αποτέλεσμα να υποφέρω, συνεχώς έλεγε γ@μω την…. από μένα δεν γλιτώνεις”. Την επόμενη μέρα με δόλο και αφού έβαλε την σπάτουλα σε πύρινη πλάκα την ακούμπησε πάνω στο δεξί μου άκρο με αποτέλεσμα να πάθω έγκαυμα. Η οικογένεια μου βρίσκεται μακριά και εγώ καθημερινά ξεσπούσα σε κλάματα. Τέλος Ιουνίου μάλιστα ο υπεύθυνος κουζίνας και χωρίς καμία αιτία με χαστούκισε δυνατά στο πρόσωπο…

Ο Δικηγόρος της υπόθεσης Κος Νικόπουλος δήλωσε για τον πελάτη του..

Καταρχάς να σας πω ότι όλες οι δικαστικές ενέργειες δεν γίνονται για άλλο λόγο παρά για να μην έχουμε άλλες περιπτώσεις βίας και κακοποίησης.
Ο 19χρονος ο οποίος κατήγγειλε στο εργατικό κέντρο Κέρκυρας μια συστηματική ψυχολογική, σωματική και λεκτική βια που υφίστατο από τον υπεύθυνο κουζίνας στην επιχείρηση της Κέρκυρας όπου και εργαζόταν υποχρεώθηκε να απευθυνθεί σε εμένα την τελευταία εβδομάδα προτού της αποχωρήσεως του.

Η σωματική βια ήταν επί καθημερινής βάσεως. Αν δείτε τις φωτογραφίες υπάρχουν καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες τις οποίες τις έβαζε στην πλάκα και μετά έκαιγε τον πελάτη μου στην πλάτη.

Όλοι οι υπάλληλοι διακατέχονται από πανικό διότι θέλουν να λάβουν την περίφημη πιστοποίηση ότι εργάστηκαν στο συγκεκριμένο επώνυμο κατάστημα.

Αν δείτε τα τραύματα που έχει υποστεί ο πελάτης μου θα καταλάβετε. Η φράση που του έλεγε συχνά ο υπεύθυνος κουζίνας είναι… από εδώ θα φύγεις τρέχοντας και κλαίγοντας. Οι εξυβρίσεις και οι απειλές ήταν παρά πολύ έντονες επί καθημερινής βάσεως. Δεν θέλουμε με κανέναν τρόπο να επαναληφθεί φαινόμενο Γιακουμακη και στην Κέρκυρα.
Η υπόθεση έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης…

Τι δήλωσε ο Έκτορας Μποτρίνι για το περιστατικό που συμβαίνει στο μαγαζί του από εργαζόμενο υπεύθυνο στην κουζίνα του.

Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο, έχω μιλήσει με πολύ κόσμο από τα μαγαζιά μου και δεν έχω μάθει κανένα τέτοιο περιστατικό. Όλα αυτά που ακούγονται είναι υπερβολικά…

Σχόλια