9:24 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Βασίλης Μπισμπίκης: Με τον Γιάννη Τσορτέκη στην πορεία διαμαρτυρίας – Φωτογραφία, βίντεο

Βασίλης Μπισμπίκης: Με τον Γιάννη Τσορτέκη στην πορεία διαμαρτυρίας – Φωτογραφία, βίντεο

Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Τσορτέκης, Κρατερός Κατσούλης, Σπύρος Μπισμπίλας και άλλοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης 10/1 στο κέντρο της Αθήνας για την πορεία διαμαρτυρίας, που αφορά στο προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει το πτυχίο τους.

Οι ηθοποιοί τάσσονται κατά του προεδρικού διατάγματος που υπογράφηκε και υποβαθμίζει τα πτυχία από τις δραματικές σχολές. Η πορεία διαμαρτυρίας ήταν προς το Υπουργείο Παιδείας. Δείτε το βίντεο από τη eurokinissi:

Όπως κι άλλοι καλλιτέχνες, έτσι και ο Βασίλης Μπισμπίκης ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα σχετικά στιγμιότυπα.

 

Ξέσπασε ο Γιάννης Τσορτέκης: «Αυτή τη στιγμή ως εργαζόμενοι υποβαθμιζόμαστε όλοι σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη»

Η κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» συνάντησε τον Γιάννη Τσορτέκη στη διαδήλωση των ηθοποιών, ο οποίος ξέσπασε για όσα συμβαίνουν στον χώρο τους.

«Εμείς είμαστε ένα κομμάτι της εργατικής τάξης, που είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Εμείς αυτή τη στιγμή ως εργαζόμενοι υποβαθμιζόμαστε όλοι σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη. Αυτό δεν είναι άδικο μόνο προς εμάς, είναι άδικο για τον ίδιο τον Πολιτισμό, ο οποίος καταρρέει μη έχοντας την παραμικρή φροντίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Υποβιβάζεται εργασιακά η δική μας η σχέση η καλλιτεχνική με σκοπό την εξαφάνιση του Πολιτισμού. Κι αν ο Πολιτισμός – που το λέμε σαν λέξεις – δεν αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και εμείς σαν εργαζόμενοι δεν τυγχάνουμε της αξιοπρέπειας και του σεβασμού του έργου που παράγουμε, το οποίο γίνεται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για όλους μας πάντοτε, το πράγμα θα οδηγηθεί σε μία εξαιρετικά ανεξέλεγκτη κατάσταση» τόνισε ο Γιάννης Τσορτέκης.

«Έχοντας φτάσει λοιπόν μετά από όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που βιώνουμε αυτή την πολύ σκληρή κατάσταση για επιβίωση και διαβίωση και έχοντας μία ανάλγητη στάση από την Κυβέρνηση, που χωρίς κανένα έρεισμα εξευτελίζει και υποβιβάζει όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο, βρισκόμαστε όλοι εδώ σε μία κινητοποίηση που σήμερα αρχίζει και για εμάς τελειωμό δεν θα έχει» σημειώνει στη συνέχεια.

Πηγή: tlife.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας