11:37 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τι απαντά ο Βασίλης Λεβέντης για το δάνειο που πήρε!

Τι απαντά ο Βασίλης Λεβέντης για το δάνειο που πήρε!
  • Ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha σχολίασε την επικαιρότητα και αναφέρθηκε στις κατηγορίες για το δάνειο που έχει πάρει
  • Θεωρεί πως πρέπει να προστατευτεί όχι μόνο η πρώτη κατοικία, αλλά και η δεύτερη όσων έχουν παιδιά
  • “Αν δεν υπάρξει πρόνοια, θα έχουμε αυτοκτονίες. Βρισκόμαστε στους πρόποδες της κολάσεως σαν κοινωνία”
  • Εξακολουθεί να μην πιστεύει στις δημοσκοπήσεις. Εξήγησε πως δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Φ.Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ και ότι ο Στ. Θεοδωράκης το έκανε επειδή είχαν κατρακυλήσει τα ποσοστά του

Στο “Νυχτερινό Ρεπορτάζ” και στον Πέτρο Κουσουλό μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος αναφέρθηκε ξανά για τη σημασία μίας ελληνικής Βουλής 240 βουλευτών, για συγκυβέρνηση υπό όρους, για τα λεφτά των βουλευτών στο εξωτερικό,για το ότι ο Τσίπρας αντί να κόβει κορδέλες σε εγκαίνια, θα έπρεπε να τραβά το αυτί των άτακτων βουλευτών του, ενώ χαρακτήρισε ηλίθιους τους δημοσιογράφους που επιμένουν πως θέλει να αναλάβει υπουργείο, τονίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει αυτό, απλά επιθυμεί μία συγκυβέρνηση για να έχει έλεγχο της εξουσίας.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε η απάντησή του για το περιβόητο δάνειο 200.000 ευρώ από την Eurobank το οποίο θα πρέπει να αποπληρώσει το 2043 όταν θα είναι 92 ετών! 

“Θα ζήσω και θα το ξεπληρώσω, θα πάω 95! Εγώ παίρνω ως βάση την ηλικία της μάνας μου που πήγε 96! Θα σας εξηγήσω: Αυτό το δάνειο είναι στεγαστικό. Όταν πήρα το 2009 ένα σπίτι μου έλειπε ένα ποσό, πήγα με τα εισοδήματά μου στην τράπεζα και μου έβγαλαν το δάνειο. Έκριναν ότι είμαι αξιόχρεος.

Στη συνέχεια έγινα συνταξιούχος και βάση του δανείου, που  ήταν να ξεχρεωθεί σε 12 χρόνια, με δόση των 1.500 ευρώ που δεν μπορούσα πλέον να πληρώνω τέτοια δόση, έκανα αίτημα να μειωθεί η δόση.Γι’ αυτό και πήγε τόσο μακριά μέχρι  το 2043. Υπάρχει, βέβαια, εγγυητής ο Μάριος ο γιος μου. Υπήρχε αυτός ο όρος, προκειμένου η δόση να πάει στα 560 ευρώ”.

Ο Βασίλης Λεβέντης θεωρεί ασόβαρες τις κουβέντες του Τσίπρα περί «τελευταίων μνημονίων», τον έκρινε εκτός τόπου και χρόνο και τον παραλλήλισε με τον Αντώνη Σαμαρά και τις δικές του εξαγγελίες για τα μνημόνια.

Για τη νέα δημοσκόπηση σχολίασε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τη Φώφη Γεννηματά δεν μπορεί να έχει φτάσει στο 11% και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή έχει ανάγκη από «δεκανίκια» βοηθά να προωθηθεί η Φ. Γεννηματά, όπως βοηθήθηκε ο Πάνος Καμμένος από τον Αλέξη Τσίπρα όταν προσπαθούσε να μπει στη Βουλή το κόμμα των ΑΝΕΛ. Εξήγησε πως δεν συμπορεύτηκε με την προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επειδή το ποσοστό του παρέμεινε και παραμένει στο 3%, σε αντίθεση με αυτό του Σταύρου Θεοδωράκη που είχε σχεδόν μηδενιστεί και γι’ αυτό επέλεξε να συμπορευτεί.

Επεσήμανε πως οι τυχοδιώκτες του ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια είχαν την εξουσία και που διόριζαν καθημερινώς είναι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση και στην πτώχευση και δεν θα μπορούσε ποτέ να ενωθεί ως παράταξη, εξηγώντας πως με καθαρούς, ενώπιον του λαού όρους, θα έκανε μία συγκυβέρνηση, χωρίς να διεκδικήσει υπουργεία, αρκεί να είχε έναν εποπτικό ρόλο στην εξουσία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε για μία ακόμη φορά πως όχι μόνο πρέπει να προστατευτεί η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, αλλά και η δεύτερη των οικογενειών που έχουν παιδιά! 

«Η πρώτη κατοικία όλων των οικογενειών και η δεύτερη κατοικία των οικογενειών που έχουν παιδιά, πρέπει να προστατευτούν! Αυτή είναι η άποψη της Ένωση Κεντρώων. Προχθές σε ένα κανάλι, επί τρεις ώρες κάποιοι δημοσιογράφοι με κατηγορούσαν πως τα λέω αυτά για ψηφοθηρία και ότι θα καταρρεύσουν οι τράπεζες αν αυτή η πρόταση υλοποιηθεί.

Εγώ δεν πιστεύω, βέβαια, πως θα έχουμε κατάρρευση τραπεζών, διότι δεν θα γίνει αλόγιστα αυτή η πρότασή μου, αλλά με κοινωνική συμφωνία μεταξύ κράτους, τραπεζών και πολιτών.

Οπωσδήποτε είναι μεγάλο το κενό για να προστατευτούν η πρώτη και η δεύτερη κατοικία, χρειάζονται πολλά δισ. και όντως υπάρχει ένας κίνδυνος, αλλά η ύπαρξη κινδύνων δεν σημαίνει πως θα αφήσουμε να πάμε σε εμφύλιο και να καταστραφούν οικογένειες. Πρέπει να ληφθεί πρόνοια, όλοι οι κοινωνικοί εταίροι να συμβάλουν ο καθένας στο μέτρο ευθύνης του, ούτως ώστε να μην έχουμε αυτοκτονίες! Είμαστε στους πρόποδες της κολάσεως αν αφήσουμε ανεξέλεγκτα τα πράγματα στους ηλεκτρονικούς. Πρέπει να έχουμε παρέμβαση νομοθετική και όχι αυτή η βλακεία που ισχύει τώρα. Να μη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ο νόμος Κατσέλη ή ο νόμος Σταθάκη τους καλύπτει όλους».

Για την κόντρα της κυβέρνησης με τους δικαστές και τα όρια της κριτικής του κ. Κοντονή, σχολίασε:

«Όλοι έχουμε δικαίωμα να ασκούμε κριτική, αλλά όχι με τον τσαμπουκά του υπουργού δικαιοσύνης. Σαν απλός πολίτης ναι. Το ύφος του δε μου αρέσει, γιατί μοιάζει σαν να προσπαθεί να ποδηγετήσει τη δικαιοσύνη. Το να πει ο υπουργός πως όλοι οι δικαστές πρέπει να καταθέτουν πόθεν έσχες, είναι μία άποψη που τη λένε κι άλλοι, όχι μόνο ο κ. Κοντονής».

Ο Πέτρος Κουσουλός εξήγησε πως ο Σταύρος Κοντονής εννοούσε ότι πρέπει να καταθέτουν ηλεκτρονικά πόθεν έσχες ο Βασίλης Λεβέντης επανήλθε:

“Ναι, δεν καταθέτουν ηλεκτρονικά διότι φοβούνται ότι όταν μάθει ο καθένας τι κατέχουν, μπορεί ένας κακοποιός να τους εκβιάσει, να προβεί ληστεία κτλ. Οι δικαστές πρέπει να είναι προστατευμένοι. Άρα και οι δύο πλευρές έχουν ένα μικρό δίκιο. Ο μεν Κοντονής πως οι δικαστές πρέπει να κρίνονται, οι δε δικαστές ότι είναι ευάλωτοι. Να σκύψει ο υπουργός και να βρει μία λύση”.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας